Nærmere 150 glade barn deltok i Sørlandsbadet Løpet fredag. De minste løp 150 meter, mens det ellers var distanser på 500 og 800 meter som ble unnagjort på promenaden langs Rosfjorden. Like etter starter i overkant av 100 ivrige mosjonister på 5 og 10 km.

Klar til start på 5 km. Foto: Foto: Sørlandsbadet.
Melinda Frigstad fra Kvinesdal vant 10 km for damer på tiden 41;00. Nr to ble Hilde Johannessen. Grethe Johannessen var ikke tilstede. Foto: Foto: Sørlandsbadet.
Premieutdeling 5 km. Vinner ble Martine Tostrup fra Spangereid som også vant i fjor. Silje Hauff fra Austrått IL ble nr to ( til venstre) og Tone Lise Stokkeland, Austrått Passion 4 running, ble nr 3. Foto: Foto: Sørlandsbadet.
Linda Orthe fra Team Baywatch Sørlandsbadet løp i mål sammen med Selma på 10 km på 51,17 til 6 plass. Foto: Foto: Sørlandsbadet.
Pallen på 3 km. Jan Erik Wergeland i midten vant, broren Øystein til høyre ble nr 2 og til venstre er Josef Njerve som tok 3. plassen. Foto: Foto: Sørlandsbadet.
1. De to guttene med medalje i munnen. Lucas Lian Kjellby Hovden (400) og Axel Sørland (414) er strålende fornøyd etter dagens innsats. Begge mente at de var superraske. Foto: Foto: Sørlandsbadet.

Det var en flott stemning blant de tilstedeværende, sola varmet og vår egen Salto og Selma var ute og heiet og begeistret. Det er langhelg og deltakelsen var sterk fra Rogaland. Det ble et yrende liv med mange ivrige barn, der det var tydelig viktig å komme først over målstreken. Mange stolte barn med medalje.

Det var ikke bare mosjonister, for 5 km ble unnagjort på 15,48 og ble vunnet av Jan Erik Wergeland fra Mandal som nå løper for Sandnes IL, tett fulgt av hans bror Øystein med Josef Njerve fra Spangereid på tredje.

På damesiden gjorde Sandnes-damene seg fremtredende, men fjorårets vinner Martine Tostrup fra Spangereid var allikevel uslåelig i år også. Silje Hauff og Tone Lise Stokkeland, begge fra Austrått kom henholdsvis på 2. og 3. plass.

På 10 km ble det mer lokalt, der pappa Asle Foss slo sin sønn, Børge, Begge fra Kvås. Triatleten Jan Roger Farstad fra Kvinesdal tok 3. plassen. Melinda Frigstad, også fra Kvinesdal, var sterkest på kvinnesiden der hun vant foran Hilde Johannessen og Grethe Johannessen på 3. plass.

Det ble en flott dag der mottoet hele familien i aktivitet slo bra an. Mange familier tok del i arrangementet som er det andre i rekken. I fjor var det om lag 170 deltakere og vi er bra fornøyd med 250 deltakere i år. Sola skinte og været var bra, men det kom dessverre en kraftighaglebyge midt under løpet som gjorde at det ble litt kaldt i en periode. Men stemningen var god.