Lørdag arrangerte Kristiansand løpeklubb nordisk mesterskap i terrengløp på Gimlemoen. Løpet samler de nordiske nasjonene til kappestrid både individuell og som lag.

Klikk for bildeserie her:

Erik Gramstad i fint driv
Tøff duell mellom Grønnevik og Nilsson
Kamp om plasseringene i Juniorklassen

Løypene som skulle gi utøverne en smakebit av grus, gress og tøffe skogspartier var nå dekket av snø og is. Dette gav oss som arrangør noen ekstra utfordringer i forkant, og vi måtte både salte og gruse store deler av løypa slik at det var forsvarlig å løpe. For utøverne ble løypa mer krevende med snødekket gress, glatte utforbakker og sleipe svinger.

Kvinner junior

Christine Næss løp taktisk fra start

Først ut var juniorjentene som løp 3 runder av 1500 m. Etter en forsiktig start på den første runden rykket hele det norske laget og fikk en luke som konkurrentene aldri klarte å tette. I mål løp trioen Christine Næss, Stine Wangberg og Marianne Roe inn til trippel, og med det var de selvsagt suverene i lagkonkurransen også.

Med 3 jenter på pallen var også lagkonkurransen sikret

Menn Junior Juniorgutten løp 6 km, altså 4 runder på 1500 m, og etter at de danske løperne tok teten fra start så det lenge mørkt ut for de norske løperne som lå godt plassert i hovedfeltet.

Kristian Holm Jensen

Det viste seg at de disponerte kreftene godt og når de gikk ut på siste runden jaget tre nordmenn bak dansken Kristian Holm Jensen. I mål var Holm Jensen først, men på plassene fulgte to nordmenn med Stian Aarvik og Simen Halle Haugen. Som lag ble Norge nr 2 med samme poengsum som vinnerlaget fra Danmark.

Simen Halle Haugen spurte inn til norsk 3. plass

Kvinner senior I kvinneklassen var de norske løperne ikke like sterke som i juniorklassene. Fra starten fulgte alle de norske tett med hovedfeltet, men gradvis måtte de gi meter og beste norske løper kom inn på 7. plass, et snaut minutt bak vinneren Charlotta Fougberg fra Sverige.

Charlotte Fougberg flyr inn til seier
Anne Nevin var 3. beste norske

Menn senior

I herreklassen var det Stavanger-mannen Ørjan Grønnvik som skulle stå for underholdningen. Etter at de danske løperne hadde rast fra seg på den første runden, rykket Grønnevik hardt og fikk kun følge av Sveriges David Nilsson.

Disse utkjempet en duell i fire påfølgende runder før Grønnevik rykket ut på den avgjørende og 6 runden. Nilsson måtte slippe og hadde ingen mulighet til å hente inn Grønnvik som da kunne innkassere sin første nordiske tittel.

Ørjan Grønnevik hadde full kontroll

I kampen om 3. plassen var Grimstad-løperen Hans Kristan Fløystad lenge med i kampen. Ut på siste runden var han bare åtte-ti meter bak bronsen, men han hadde ikke krefter til å følge duellen som Marius Vedvik fra Førde og Norge gikk seirende ut av. Med sterk norsk laginnsats hentet de også gullet hjem i lagkonkurransen.