LILLESTRØM: Det var en spent gjeng fra Vågs J16-lag som andre helga i september reiste til Lillestrøm for å spille kvalifisering til Bringserien. Bring er en nasjonal serie hvor de beste lagene i Norge deltar. Puljen, som var tilfeldig trukket, besto av tre lag i tillegg til Våg. Det var før turneringen startet uvisst hvilken motstand jentene ville få siden alle lagene var ukjente.

Første kampen i turneringen var mot Årstad som er fra bergensområdet. Kampen startet litt nervøst av jentene og til pause sto det 15-12 til Våg. I 2. omgang løsnet det virkelig og forsvarsspillet satt skikkelig og angrepsspillet var av øverste klasse. Jentene ga seg ikke før det sto 33-16 til Våg på måltavla.

Jentene kunne nå gå inn i neste kamp mot det lokale laget fra Lørenskog med en god porsjon selvtillit. Lagene fulgte imidlertid hverandre tett gjennom hele kampen. Særlig i sluttminuttene sto kampen og vippet. Gleden var derfor ekstra stor da klokka viste full tid og det sto 18-17 til Våg. Dermed hadde jentene fått en best mulig start på gruppa, og siste hindring fra å kvalifisere seg til Bringserien var Bossekop fra Alta.

Den kampen skulle vise seg å være meget overkommelig og Våg gikk til pause med en 10-8-ledelse. Som i første kamp løsnet det virkelig etter pausen og det endte med en overbevisende 26-13-seier. Trenerne var storfornøyd med spillet og det var topp stemning i garderoben da plassen i årets Bringserie var sikret.

Våg er med det eneste jenter 16-laget fra Sørlandet som har kvalifisert seg direkte til Bring, og det gir motivasjon for veien videre. Laget har vunnet det meste av lokale serier og turneringer opp gjennom årene. Nå venter en sesong med vesentlig tøffere motstand. Blant annet gode lag fra Rogaland i regionserien, samt nasjonal motstand i Bring. Årets mål er å gjøre det best mulig, så får vi se hvor langt vi kommer.