MANDAL: Arrangørens målsetting før søndagens løp var å få like mange deltakere som ganger Konsmo-Helle har vært arrangert. Vi nådde ikke helt opp, men det var en oppgang fra i fjor. Totalt stilte 32 deltakere, med like mange på kort som på lang distanse.

Forholdene for løpet kan en ikke klage på. I 26 grader og vindstille hadde ingen løperne problemer med å holde varmen. Noe verre var det å få i seg nok væske og en del løpere hadde med seg drikkeflaske.

Mariell Ågedal vant kvinnenes kortløype. Foto: Ivar Gogstad

Gledelig var det at enkelte løpere kom langveisfra og hadde fått med seg på Facebook at det skulle være løp, og under innmeldingen hersket det en sydlandsk siesta-stemning.

Enkelte løpere var noe reduserte i beina etter å ha deltatt i Kristiansand på Stadionmila-løpet dagen i forveien. De stilte likevel opp på hjemmebane; Grete Rugland, Martin U. Sløgedal, Ingrid Ukkelberg og Robert Bue.

Martin U. Sløgedal var raskest i mennenes kortløype. Foto: Ivar Gogstad

Av de eldre var det spesielt gledelig å ta imot Vera Nystad, som hadde overtalt sitt barnebarn, Paulina Nystad til å bli med. Begge løp den lange løypa på 9,3 km og Paulina kom inn på 48 minutter blank, med Vera fire sekunder bak.

Arne Pedersen var med på det første løpet i 1977, som han vant. Han deltok igjen og gjennomførte den korte løypa på 4,95 km på glimrende 28.48 minutter.

Ingrid E. Ukkelberg vant kvinnenes langløype. Foto: Ivar Gogstad

På den korte distansen ble Martin U. Sløgedal, MIL, best med 15.31 og her var Mariell Ågedal, Konsmo IL, beste dame med 27.15. På den lange distansen var det ikke uventet Robert Bue, MIL, som var best med 31.51 og beste dame ble oppskriftsmessig Ingrid Ukkelberg med 32.57.

Robert Bue vant mennenes langløype. Foto: Ivar Gogstad

Unge Julia Håland (8) imponerte ved å gjennomføre den lengste løypen sammen med sin far Kim Håland, på gode 59.15.

Løpet blir alltid arrangert den siste søndagen i juni, så nå er det bare å legge seg i trening til neste års deltakelse.