Otra klinket til med 28-24-seier hjemme over Randesund 2 i søndagens 3. divisjonskamp i håndball.

Randesund møtte søndag med få, men dyktige spillere for å utfordre Otras damer.

Det ble et spennende oppgjør med mye godt spill. Randesund var dominerende i skuddstyrke, men Otra fikk i gang det beste forsvaret og hadde mye flott samspill. Otra vant også den viktige målvaktsduellen.

Oppgjøret endte med en herlig Otraseier 28-24 og to viktige poeng i sekken. På bildet over setter Otras Heidi Hannaas setter inn en av sine seks straffemål.

Randesund møtte bare med åtte spillere til oppgjøret mot Otra, men hadde ikke spart på kvaliteten. Med på laget var tre spillere med erfaring fra 1. divisjon i år, deriblant de to Evje-jentene Hanne Sofie Eriksen og Hanne Cecilie Nicolaisen. Den beste spilleren var nok Kristiane Carlsen med 15 kamper og 41 mål i årets 1. divisjon, men hele rekka var bra.

Inspirert av den flotte norske innsatsen i Falun gikk Otrajentene likevel fryktløst til verket og tok tak fra første minutt. Flott samspill i angrep og godt målvaktsarbeid av Gry Fossan gjorde at Otra fikk initiativet og tok ledelsen, men kampen jevnet seg etterhvert ut og var spennende helt til sluttminuttene.

Generelt kan en si at Otra startet og avsluttet begge omganger best. Midt i omgangene var det Randesund som dominerte. I førsteomgang var det Randesunds linjespill som gav oss problemer midt i omgangen, men jentene klarte å justere seg og fikk grepet i forsvaret rundt linja. I andreomgang var det den store skuddstyrken til Randesund som gav oss problemer, men mange gode redninger og mye godt forsvarsarbeid gjorde at Otra klarte å beholde ledelsen.

Fremover var det mye flott Otraspill. Det er vanskelig å trekke frem noe spesielt, for spillet var svært variert og utfordret Randesund på alle fronter. Det var flott kantspill, flott linjespill, skudd utenifra og gjennombrudd. Alle spilte godt og selv om kampen svingte, klarte jentene å fokusere på oppgavene sine og holde kvaliteten oppe. Alt i alt ble det en meget god kamp fra jentenes side.

Otras toppscorer ble Heidi Hannaas med 5 spillermål og 6 straffemål = totalt 11.

De største høydepunktene stod Janne Christine Wienenga for med sitt akrobatiske linjespill av høy kvalitet og med meget høy underholdningsverdi.

Otras beste spiller var antakelig Gry Fossan i mål. Hun hadde svært mange og viktige redninger og gav oss en herlig trygghet.

Otras viktigste utespiller var Lene Lunden som holder tempo, varierer godt og utfordrer begge veier og fra luften.

Alle de andre var også gode. Vi tålte ingen svake punkter i dag, for motstanden var for god.

Åtte ulike målscorere var også svært viktig for å dra i land seieren.

Vi hadde også med oss våre tre yngste spillere i dag. Thea Haugland og Marita Skaiå var med for første gang og Grys flotte målvaktsspill og backrekkas gode prestasjoner gjorde at de ikke fikk debuten på banen i dag, men den kommer. Det er bare å trene hardt. Stine Marie Holene Larsen har vært med flere ganger og fikk også i dag prøvd seg på venstre kant.

Det var også morsomt å se Hanne Cecilie Nicolaisen og Hanne Sofie Eriksen spille håndball i Otrahallen igjen. Det begynner å bli noen år siden de spilte i gult og svart og det var gøy å se dem på banen igjen. Hanne Cecilie ble RILs toppscorer med 9 mål, mens Hanne Sofie var med bare som reserve i dag, da hun har en skade i hånda. Uansett er det flott å se at dere spiller og utvikler dere som håndballspillere. Lykke til videre!

PS! Otra ligger nå på åttendeplass i 3. divisjon avdeling 7 med 15 poeng på 18 kamper.