Lørdag var det duket for nytt NM i enkeltøvelser i Tvedestrand, som vanlig arrangert av Knut Bjorvatn. Denne ganga var øvelsene vikingpress tyngst mulig, farmers walk tyngst mulig tre meter og løfte tyngst mulig stein opp til et platå en meter over bakken. Mitt hovedmål denne dagen var å løfte opp den 210 kilo tunge steinen, som da også ville bli norgesrekord i min vektklasse -105 kilo.

Første spenningsmomentet var innveiing, da jeg visste jeg lå helt i grenseland, men det holdt akkurat til å bli med i denne vektklassen i stedet for åpen klasse.

NM-gull i vikingpress

Det var god stemning som alltid på stevnene til Knut og godt oppmøte med masse sterke folk og flotte personligheter.Jeg begynte først med vikingpress. Dette er et stativ der man legger på vekter med håndtak i den ene enden som man skal løfte over hodet. Jeg løftet 186 kilo og det holdt til å vinne vikingpress.

Øvelse nummer to var å gå med tyngst mulig vekt i farmers walk over tre meter. Siden hovedmålet var stein, ville jeg spare meg til siste øvelse, så jeg gikk bare en gang her med ikke så tunge vekter. Håkon Haugland som også er fra Kristiansand Strong Team vant denne med 178 kg i hver hånd, og jeg hadde nok uansett ikke greid å følge ham der. Jeg vil nevne at songdølen Loyd Kaaland satt norgesrekord i -90 med hele 178 kg i hver hånd, og det er utrolig imponerende. To ganger sin egen kroppsvekt i hver hånd!

Gamblet i steinløfting

Så var det endelig steinløfting. Jeg gikk inn på 1. løftet på 180 kilo, som kjentes veldig greit ut. I andre løftet gamblet jeg på å vente til den 210 kilo tunge steinen lå klar. Jeg greide å få denne opp, som var dagens store mål. Prøvde meg også på 220 kg-steinen. Denne var ikke blitt løftet på tidligere så denne var litt glattere og vanskeligere å løfte på. Fikk den opp i fanget på 2. forsøk, men greide ikke å få den opp på platået. Jeg er likevel superfornøyd med å sette norgesrekord!

Her ser du vinnerløftet:

Betennelse ødela

I fjor var det største målet å gjøre det godt i Norges sterkeste i -105 kilo, og

. Bare et par dager før ble jeg satt ut av spill grunnet sterke magesmerter, noe som viste seg å være bukspyttkjertelbetennelse. Det satt langt inne å innse at jeg måtte stå over årets store mål etter alle de treningstimene som ligger bak, men jeg var så dårlig at det var ikke noe mulighet å stille. Jeg var veldig dårlig i godt over en måned og gikk på sterke smertestillende og spiste lite. Mens jeg var syk var det flere konkurrenter rundt i landet og treningskamerater som hele veien spurte om hvordan det gikk. Det er sånne små ting som varmer og jeg nevner det bare som et eksempel på hvor godt samhold det er i denne sporten.

Etter at betennelsen begynte å avta var jo selvsagt formen ikke på topp, men motivasjonen var veldig stor til å trene seg opp igjen og komme tilbake i form. Jeg har trent mye sammen med min bror Svein Erik Haugland og Kjetil Finnes, to personer som brenner like mye for hard trening som meg. Det å trene sammen med noen som har samme treningsmentalitet betyr mye for motivasjon og fremgang for min del.

Vinnerløftet i vikingpress i klasse -90 kilo til Kjetil Finnes fra lørdagens konkurranse ser du her:

Ny konkurranse

Kommende konkurranse er i Spydeberg 5. mars. Fra Kristiansand Strongteam reiser Kjetil Finnes, Kim Sivertsen og jeg. Her møter vi god motstand fra både Norge Sverige og Danmark. Det er påmeldt over 30 stk i herreklassen (Kun åpen klasse her), og det blir spennende å måle krefter her.

Formen er god, og her ser du meg løfte 340 kilo i markløft for kort tid siden.