Viggo Hellevig, som trente Donns damelag i toppserien på begynnelsen av 1990-tallet, instruerer jentene under en treningsøkt i Idrettsparken i Mandal. Foto: Foto: Roar Tolfsen

Laget heter Team Sør, består av 17 jenter fra regionen og kan best beskrives som et fotballprosjekt. Foruten deltakelse i en av verdens største turneringer, har et av målene med prosjektet vært å gi jentene inspirasjon og motivasjon til å satse videre på fotballen.

Jentene, som er i alderen 14-16 år, har trent sammen én gang i måneden siden i fjor høst og spilt syv treningskamper. Dette selvfølgelig i tillegg til trenings- og kampprogrammet i klubbene de spiller i til vanlig.

Malene Trælandshei (t.v.) og Mina Ljosland i duell på trening. Foto: Foto: Roar Tolfsen

Disse klubbene er Randesund, Donn, Søgne, MK og Tveit. Ikke ukjente Paul Richardsen og Viggo Hellevig er trenere for laget, som i mai spilte jevnt med et av Norges aller beste jenter 15-lag, Forus og Gausel.

Dessverre tapte vi begge kampene knepent, den ene gangen etter to scoringer på overtid. Møter vi dem igjen i Danmark har vi alle muligheter til å slå dem, for vi var veldig uheldige i disse kampene. Siden den gang har vi også fått trent noen ganger sammen, deriblant under en vellykket samling i Mandal denne uka.

Frida Syrstad har fast grep om ballen. Foto: Foto: Roar Tolfsen