– For en som knapt har vunnet noe i hele sitt liv, er det veldig stas å lede Sprekingen, fastslår Eretveit.

Da Lokalsporten snakket med ham torsdag ettermiddag 2. juni, toppet han sprekingen.no med totalsummen 1036 poeng. Det er 152 poeng foran andremann Hans Erik Fiskvik og 335 poeng foran tredjemann Tom Skea.

– I helga, etter at jeg var kommet hjem fra Color Line Tour, så jeg at jeg ikke var i ledelsen lenger. Da måtte jeg raskt ut i terrenget og ordne opp i det. Kona erter meg litt fordi jeg er så ivrig, men det er ingen tvil om at konkurranseelementet her trigger meg veldig, sier Eretveit.

Han beskriver seg selv som «litt god på det meste» av Sprekingens utvalgte idretter sykling, løping og langrenn/rulleski.

– Langrenn er det jeg liker aller best, mens syklingen er mest sosial og løping mest lettvint. Det er litt dumt at jeg ikke fikk med meg denne aktivitetskonkurransen før etter at langrennssesongen var over, for da skulle jeg gitt jernet i de to segmentene. I stedet ble det mest «kose-langrenn», sier Eretveit.

Han er innstilt på å selge seg dyrt for å beholde ledelsen, men frykter at det skal holde hardt dersom «kanonene» melder seg på for alvor.

– Hvis supermosjonister som Pål Bjørke legger seg i selen, blir det ekstra vanskelig. Men enn så lenge gleder jeg meg over å ha ham og mange andre sprekinger bak meg, sier Eretveit med et smil.

**Her kan du lese mer om

, som stadig får flere deltakere.**

Les også: