I forrige uke intervjuet vi

, som da toppet sprekingen.no. Kort etter overtok Fiskvik hans plass på toppen av ei liste som per 9. juni favner 644 deltakere.

– Jeg må innrømme at det er stas å være øverst. Så får vi se hvor lenge det varer, sier Fiskvik.

Fiskvik drev aktivt med langrenn fram til ungdomsårene, og er også på topp i langrennsdelen i Sprekingen.

Tobarnsfaren fra Kristiansand legger til at han på langt nær er den beste mosjonisten i en konkurranse som inkluderer sterke navn som Bent-Inge Bakke,

,

, Eirik Gramstad, Finn Kollstad,

,

, Inger Engebretsen, Ole Kristian Heggheim, Stian Bekkevoll og ekteparet Christian Wulff og

.

– Hvis de virkelig hadde gått inn for å hevde seg i alle segmentene, hadde jeg rast nedover listen. Men jeg profiterer på å være allsidig, og langrennsdelen får jo konkurrentene uansett ikke gjort noe med nå, påpeker Fiskvik.

Med hans bestetid i lysløypa på Strai og andreplass i lysløypa på Sandrip er han best sammenlagt i langrennsdelen. I tillegg har han best tid hittil i rulleskiløypa på Kongsgård. I løping ligger han på tredjeplass totalt, med gode tider i Baneheia, langs Strandpromenaden og en runde på Kristiansand stadion. Det er bare på sykkeldelen at Fiskvik ikke er i tetsjiktet, men en 52. plass sammenlagt i de tre segmentene.

– Jeg har ennå ikke loggført 1000 kilometer på sykkelen i år, mens de beste mosjonistene på Sørlandet vel er oppe i nær 6000 kilometer allerede, poengterer han.

Fiskvik mener at Sprekingen, som benytter data fra strava.com, gjør det enkelt for ham å konkurrere til tross for at han har nesten 200 reisedøgn i året.

– Det er så mange segmenter i hele Norge, så nær sagt overalt får jeg en utfordring. Stadig flere toppmosjonister benytter seg av strava, og det skjerper selvsagt konkurransen. Dette er også en langt billigere måte å konkurrere på enn å delta i alskens tevlinger som stadig øker deltakeravgiften, understreker Fiskvik.

PS! Har du lyst til å være med i Sprekingen? Det er åpent for alle, og varer ut oktober. Les mer om konkurransen her.