KRISTIANSAND: Froland-eide Kleppbest har kommet sent, men godt denne sesongen. Sykdom satte den talentfulle junioren til Team Tjomsland et par måneder tilbake på vårparten, men sørlandshingsten er i ferd med å ta igjen det tapte med monn. Søndag var han i en klasse for seg sammen med kusk Vidar Tjomsland.

– Jeg må virkelig få takke Øystein og teamet. Det er helt fantastisk all jobben de legger ned i hestene. Og for en kuskeprestasjon av Vidar, jeg har ikke ord!, strålte medeier Tone F. Guttormsen på seremoniplass etter løpet.

Hest i rivende utvikling 

Seierskusken selv smilte bredt etter å ha bokført årets femte triumf, fire av dem tatt på sørlandsk grus.

– Det er alltid gøy å glede folk, gliste 38-åringen før han fortsatte:

– Kleppbest varmet ikke noe fint, men skjerpet seg i løpet. I dag avgjorde han veldig enkelt og med krefter spart. Det er snakk om en hest i rivende utvikling, det kan bli ordentlig gøy til neste år.

Optimisme som holdt stikk 

Tjomsland-seier ble det også i det avsluttende oppgjøret søndag kveld. Fire år gamle Jeffrey B.R. var ikke langt unna å kvalifisere seg til Derby-finalen tidligere i høst, og viste nok en gang sin fine kapasitet da han enkelt stakk unna i sluttfasen på hjemmebane. Dette var hestens tredje seier på åtte forsøk så langt denne sesongen.

 Assistenttrener Celine Fåland Hansen og kusk Tom Erik Solberg kunne glede seg over at Jeffrey B.R. innfridde på hjemmebane. Foto: Team Tjomsland

– Jeffrey B.R. har gått i litt tøffere selskap den siste tiden og jeg hadde stor tro på at han skulle vinne i dag. Hesten leverte en bra prestasjon, var den rosende omtalen fra seierskusk Tom Erik Solberg.

– En bra plass å være 

Assistenttrener Celine Fåland Hansen har det daglige ansvaret for Jeffrey B.R. Hun var tydelig på hva hun setter pris på i sin arbeidshverdag.

-Jeg synes det er helt utrolig å jobbe hos Øystein, det er både gøy og lærerikt. Jeg lærer noe nytt hver dag, det er rett og slett en bra plass å være, mente den dyktige oppasseren.