ARENDAL: Som mot Trauma sist, ble det en krigeseier og 2-1. Mot Rygene var dog kampbildet annerledes. Med toppet lag i 1, omgang styrte vi kampen, men klarte ikke å få til så mange effektive kombinasjoner på den siste tredjedelen av banen.

Den største sjansen fikk Sander Coldal etter forarbeid av Jon Hodnemyr og Martin Gardiner, men keeper kom ut og blokkerte avslutningen fra kloss hold. Ellers prøvde kaptein Lars-Georg Reinlund Sæther seg med et par direkte frispark, ett ble ganske farlig, men reddet nede ved stolpen.

Justerte i pausen

Til pause justerte Jon Hodnemyr og juniortrener Majid Kurd taktikken litt, spillere og piler ble flyttet på taktikkbrettet, og samtidig kom ungdommene på innbytterbenken innpå. Det ga umiddelbart resultater, men feil vei. Et par dueller på midten ble tapt og hjemmelaget kontret inn 1-0 før det var gått et minutt.

Martin Heisel (17) kom inn på midtbanen til andre omgang. Foto: Stian Bøe

Vi slo imidlertid raskt tilbake, sidebackene Joachim Tveitaa Johansen og Conrad Elias Evenstad fikk god plass høyt oppe i banen, og fikk truet Rygene med baller inn foran mål. Kawsu Jabai skar selv inn fra kanten og satte et skudd i tverrliggeren før Anders Bjørge var nære på etter pasning fra Martin Heisel.

Joachim Tveitaa Johansen (19) gjør klar til innlegg. Foto: Stian Bøe

Utlikningen kom snart, men på annet vis. Hodnemyr spilte opp bakfra, Christoffer Lindberg headet fra skrått hold, kanskje beregnet å treffe angriper Bjørge, kanskje noe annet. Ballen gikk i hvert fall i en perfekt bue over keeper og under tverrliggeren. Keepers febrilske forsøk på å holde den ute av målet hjalp ikke.

Christoffer Lindberg (16) utlignet til 1-1 på en heading. Foto: Stian Bøe

Det ble tøffe tak siste halvtimen, mye frispark, og etter hvert litt amper stemning. Rygenes spillere var ikke kjempefornøyde med dommeren da han blåste frispark for dem på tjue meter ti minutter før slutt, ett sekund etter satt en perle av et skudd helt oppe i vinkelen. Frisparket gav ikke uttelling.

Sander Coldal fikk en god sjanse til et vinnermål noen minutter senere etter fremspill av Sander Barstad Bergan, men Rygenes keeper var god langs bakken hele kampen.

Det ble i lufta kampen skulle avgjøres. Da klokka passerte 89 minutter fikk vi en mulighet på dødball. Frisparket fra Reinlund Sæther ble slått hardt inn og Conrad Elias Evenstad traff vel litt med hodet og mest med skuldra, men nok til en ny perfekt ballbane.

Hans første mål i seniorfotballen gjorde ham til matchvinner, overtidsminuttene ble enda mer opphetet enn de første nitti, og et frustrert hjemmelag pådro seg også et rødt kort på tampen.