H16-klassen ble vunnet av Vegard Kittelsen fra Freidig, mens David var 1.15 bak og kapret sølvet foran Halvor T. Halden fra Nydalen.

Årsbeste

– Terrenget innbyr til stor fart, og jeg fikk prøvd meg på noen skikkelige langstrekk, sier David og legger til:

– Jeg er i meget god form, og at dette var et av de beste løpene mine i år.

Dagen før hadde han en solid sprintløp også. 5. plass, drøye minuttet bak vinneren i den harde 16-årsklassen.

David Runde i farten. Foto: Foto: Pål Runde

Medaljer til Hisøy

Malin Hauge fra Hisøy imponerte også stort, og tok sølv på langdistansen og bronse på sprinten i D16. Beste jente fra Kristiansand ble Christiane Ruud Bøckman som fikk en 18. plass i samme klasse.

Gode 14-åringer

Flere KOK løpere presterte flotte resultater. Brage Takle fikk en sterk 6. plass på sprinten i H14, og i samme klasse løp Trygve Børte Nomeland inn til en solid 11. plass av 80 løpere. På langdistansen på lørdag gjorde Trygve Børte Nomeland et nytt solid løp med en 16. plass

Sosialt og trening

Hovedløpet (HL) er et uoffisielt NM for 14-16 åringene. HL går i forkant av o-landsleiren som varer frem til tirsdag. På O-landsleiren kombineres o-tekniske treninger med mye sosial aktivitet. Ca 500 deltakere er på plass. Leiren avsluttes med en kretsstafett. Neste år er det Kristiansand Orienteringsklubb som skal arrangere HL/O-landsleir. Vi gleder oss!

Agders tropp under HL 2017. Foto: Foto: Jon Terje Ekeland