Lørdagens kamp mot Viking 2 ble en underholdende men ikke alltid velspilt affære. Våre gutter tok som vanlig initiativet i kampen, men produserte lite farlige målsjanser utenom da Magnus Hallandvik skjøt høyt over fra fin posisjon. Etter dette var det, nær sagt som vanlig, motstanderen som fikk et overtak spillemessig. Våre gutter la seg lavt, og uten press på ballfører ble det mange halvsjanser til Viking. Ved en anledning måtte dagens debutant fra start, Kristian Gill, vise sin klasse med et par parader på nærskudd.

Etter en periode med Viking-dominans var det våre gutter som igjen tok over, og like før pause dukket nok en debutant fra start, Iva Barobe, opp i feltet og scoret fra kloss hold. En meget viktig scoring. Siden Iva spilte hele kampen for Fløy 2 fredag kveld, var det avtalt at han skulle spille en omgang, og hvilken omgang han spilte!

Våre gutter har scoret nær 40 prosent av målene mellom 45. og 60. minutt, og nok en gang peiset gutta på etter pause. Først scoret Tony Hieu Vo på straffe og samme mann doblet scoringskontoen få minutter senere da han skjøt kontrollert i hjørnet etter fint kombinasjonsspill.

Ikke lenge etter rotet Fløy-forsvaret det til i farlig posisjon og Viking 2 fikk straffespark i trekket etter. Kristian Gill fikk nesten fingertuppene på ballen, men skuddet gikk inn i hjørnet. Etter dette kom Viking til flere halvsjanser før Dardan Dreshaj på mange måter avgjorde kampen med sin 4-1 scoring.

Men de unge Viking-gutta ga ikke opp. Like etter Fløyscoringen måtte Kristian Gill ta fram sitt beste da han fikk fingertuppene på et knallhardt skudd. Viking 2 reduserte nok en gang med i overkant av timinutter igjen å spille. Resten av kampen hadde Viking initiativet men klarte ikke å skape store sjanser.

Troppen til denne kampen inneholdt ikke mindre enn ni spillere som holder junioralder. Foruten Mathias Laudal, Pelle Sigurdsen og Oleksandr Vysochenko fra A-laget spilte Kristian Gill og Iva Barobe fra start. Magne Karlsen, Daniel Eikeland og Marius Pedersen kom inn i løpet av kampen. Meget bra innsats av samtlige fra G-19 laget, men en ekstra stjerne til Iva Barobe og Kristian Gill.

Alt i alt var det de rutinerte gutta som bikket kampen Fløys vei. Tony Hieu Vo var nok dagens mann med to scoringer og Omar Markovic jobbet meget bra kampen gjennom. Men bra innsats av alle, selv om presisjonsnivået på den noe tunge gressmatta kunne vært bedre til tider.

Nå er det klart for sesongavslutning førstkommende lørdag kl. 14.00 mot Staal Jørpeland, der vi oppfordrer de fotballinteresserte å møte opp og hylle Norges beste lag dersom man regner poengsnitt i de fire øverste divisjonene. En formidabel prestasjon!

Fløy: Kristian Gill, Iva Barobe, Mathias Laudal, Johan Kvame Naglestad, Omar Markovic, Tony Hieu, Vo Oleksandr Vysoschenko, Christoffer Myhre, Pelle Sigurdsen, Torje Wichne, Magnus Hallandvik.

Innbyttere: Henrik Markussen, Mathias Grundetjern, Magne Karlsen, Henrik André Dahlum, Marius Pedersen, Daniel Tørressen Eikeland, Dardan Dreshaj.

Gule kort: Tony Hieu Vo og Torje Wichne