LYNGDAL: Søgne FK gjorde jobben i Lyngdal, og før siste serierunde spilles, er laget puljevinnere i 4. divisjon avdeling 1.

Samtidig som Søgne møtte Lyngdal, var Vigør i sving få kilometer unna på Vigeland i bortekamp mot Giv Akt. Både Søgne og Vigør var avhengig av å vinne for å ha overtaket i den jevne opprykkskampen.

Søgne FK var forberedt på å møte et aggressivt Lyngdal-lag, som nok var lystne på å revansjere tapet fra sist de møttes. Og også denne kampen ble jevn og tøff. 1. omgang ble gjennomført med bra tempo og solid innsats fra begge lag. Søgne hadde mye av spillet, men uten å produsere de helt store sjansene.

Veteranen Morten Dalene var denne omgangen en bauta i forsvaret, og nektet Lyngdal-spissene tid og rom. De få tilløpene Lyngdal fikk, tok en solid sisteskanse Fredrik Repstad Hansen seg av.

Tønnessen-scoring

Etter 24 minutter kom det første virkelig gode angrepet fra Søgnes side, da Magne Karlsen ble spilt gjennom på venstrekanten. Magne la inn til Daniel Aamodt, som fra 11-12 meter avsluttet rett på keeper. Få minutter senere kom et nytt angrep på samme side. Lyngdal sto høyt med laget, noe som kan være risikabelt mot en aggressiv Søgne-midtbane, som plutselig fikk en overgangsmulighet.

Ditlef Ueland fikk klar bane mot mål og forserte mot kanten av 16-meteren. Ditlef dro med seg backen, samtidig som Lyngdals stoppere var på etterskudd. Ditlef la inn lavt på lengste stolpe, der Sander Tønnessen plutselig var helt alene med Lyngdals keeper ti meter fra mål, og kunne sette ballen uhindret til side for keeper. Et stjerneangrep og fortjent ledelse. Resten av omgangen ble det produsert få store sjanser fra begge lag. Søgne hadde ballen mest, og virket trygge bakover.

2. omgang ble Lyngdals omgang. Laget var aggressive, og Søgne hadde vansker med å komme inn i kampen igjen. Lyngdal lå høyere i banen, noe som ga kontringsmuligheter til Søgne, som ble utnyttet dårlig. Da var det godt at forsvaret var bunnsolid. Spesielt Jens Jærnes gjorde manns jobb i andre omgang, og avverget sjanse etter sjanse med en nesten arrogant ro i spillet.

En seriekamp gjenstår

Da dommeren blåste av kampen, var det med 0-1 på måltavlen i Lyngdal etter en heroisk innsats. Samtidig ble det kjent at Vigør kun klarte uavgjort borte mot Giv Akt. Dette betyr at ingen lag kan ta igjen Søgne, som kan forberede seg til playoff mot Randesund 23. og 27. oktober. Første kamp går borte på Sukkevann. Før det venter siste serierunde hjemme mot Giv Akt kommende mandag.

Hovedtrener Stefán Gíslason hadde denne kommentaren til kampen, og til den overbevisende sesongen så langt:

– Som ventet ble det en fysisk kamp mot et bra lag i Lyngdal. Vi hadde forventet oss på det, og etter kampen må jeg si jeg er stolt av laget og hvordan spillerne gjennomfører kampen. Vi har spilt flere gode kamper denne sesongen, men kampene har ofte vært ujevne, og vi har sluppet inn billige mål. Denne kampen var vi solide i 90 minutter, selv om vi ikke styrer kampen hele tiden. Men det er kanskje ikke noe man kan forvente hver kamp. Det er også positivt at vi for tredje kamp på rad holder nullen. Nå har vi én kamp igjen i sesongen, som vi skal vinne hjemme på Søgne stadion, før det blir playoff mot Randesund. Vi har spennende uker foran oss!

Lyngdal-trener Roger Foss melder til Lokalsporten:

– Søgne var best før pause og Lyngdal kjørte hele 2. omgang. Jeg er veldig godt fornøyd med moralen i laget. Vi ga serievinneren en real kamp og hadde helt klart fortjent poeng.