Vågsbygd Karateklubb imponerte på hjemmebane da klubben i helga arrangerte det 15. shorin ryu-mesterskapet i karate.

Norgesmester Olav Ødegaard fra Vågsbygd Karateklubb, vant over Alexander Aa. Confesor fra Tyholmen KK i finalen i NM, men denne gangen måtte begge ta til takke med delt tredjeplass i den åpne ungdomsklassen. Hans Olav Gonçalves ble vinner foran Marius Lundal, begge fra Vågsbygd KK.

Hele 196 utøvere var påmeldt til helgas stevne i Vågsbygdhallen, og fordelt på de to disiplinene kumite og kata, var det hele 268 starter. Foto: Foto: Bjørn Lundal.

Norgesmester Jine Hussein fra Tyholmen KK kom til finalen også denne gangen, men måtte se seg slått av Julie F. Johnsgård fra Vågsbygd KK.

Firda El-Adawy, også hun fra Tyholmen KK, vant overbevisende i NM, og er på bakgrunn av det tatt ut til å representere Norge i nordisk mesterskap på Island 10. april. Hun skuffet heller ikke nå og vant sin klasse. Hun møtte likevel tøff motstand fra Mathea F. Johnsgård fra Vågsbygd KK, i en tett og jevn finale. Mathea Johnsgård vant for øvrig damenes kataklasse.

Henrik Mangseth fra Vågsbygd KK møtte i herrefinalen Alin-Silviu Dunose fra Salten KK, som tok tredjelass i en sterk klasse i NM, og som tidligere har vunnet EM i stilarten shotokan. Det ble en fartsfylt og publikumsvennlig finale, som ble vunnet av Henrik. Denne seieren dannet grunnlaget for dommerens tildeling av bestemannsprisen på herresiden. Julie F. Johnsgård ble tildelt bestemannsprisen på damesiden.

Helgas mesterskap var for klubber som formelt er tilsluttet stilarten shorin ryu, og samlet utøvere fra Tromsø i nord til Mandal i sør.

Stevnet var todelt i den forstand at de yngste utøverne gjorde ferdig sin konkurranse før kl. 13. Samtlige deltakere her mottok sin velfortjente deltakermedalje med stor glede.