Kristiansand Løpeklubb var invitert som gjestelag til Ask-stafetten, som ble arrangert for 65. gang på Askøy utenfor Bergen. Det var ventet tøffe dueller med både Bergensklubbene Gular IL og Gneist, som begge sikter mot medaljer under årets Holmenkollstafett i Oslo 13. mai.

Kristiansand løpeklubb har som ambisjon om å løpe inn blant de seks beste lagene på årets stafett, og ville bruke Ask-stafetten som en nyttig gjennomkjøring. Til alles overraskelse klarte løpeklubben å presse forhåndsfavoritten Gular fra start til mål.

Talent imponerte

På første etappe vekslet Bendik Skaalerud to sekunder bak Bergen-laget og sendte ut Kristian Tjørnhom, som løp 10 km under Sentrumsløpet 2 dager før, ut i duell med Vidar Dahle. Kristian vekslet sju sekunder bak da han sendte det unge talentet Sigurd Tvedt ut på kortetappen, som faktisk løp inn til ny løyperekord på 47 sekunder. Her knappet han inn to sekunder på Bergensklubben.

Erik Udø Pedersen fikk da en god duell med den ferske norgesmesteren i terrengløp, Marius Vedvik, på den 1700 m lange etappen i kupert terreng. De løp like fort, og den ferske vinneren av årets sentrumssprint, Håkon Mushom, gikk ut fem sekunder bak Gular. Håkon løp også en strålende etappe og knappet inn tre sekunder på lederlaget og sendte ut 18 år gamle Benjamin Malz i rygg på Gular. Malz satte fart, og 200 m før mål var Benjamin oppe i tet. Han måtte derimot gi tapt for 800 m spesialisten Sondre Dingsør inn mot mål.

Foran tidligere løyperekord

Ask- stafetten har lange tradisjoner, og det var Osloklubben Tjalve som hadde løyperekorden i den tøffe løypa på 14:37. I den tøffe duellen med Gular løp laget fra Kristiansand Løpeklubb 11 sekunder raskere enn den tidligere løyperekorden fra 1997, men var altså sekundet bak Gular som nå har den nye løyperekorden på 14:25.