Kristiansanderen Madelen Berås (25) nærmest kamera i tøff duell med innbitt konkurrent. Kristiansanderen Madelen Berås (25) nærmest kamera i tøff duell med innbitt konkurrent. Foto: Tommy Andersson, Aln pressbild AB

Knepen seier i Sverige

Nok en deilig seier i vårt kjære naboland Sverige! Etter en liten periode med litt nedturer var det godt å være først igjen søndag.

Og spesielt i Sverige, jeg elsker virkelig å konkurrere der. Erik Sjøhammar var hesten jeg satt nesen først med på Solvalla. Det var en hest som ikke var mye betrodd på forhånd. Den stod til oddsen ni ganger. Hesten hadde startet over 60 ganger og bare vunnet én gang før, så denne seieren rager høyt! Det er en fantastisk følelse å vinne, og spesielt med hester som til de grader er underdog.

Før løpet pratet jeg en del med eieren og treneren til hesten og vi ble enige om at vi skulle prøve å ta tet og ligge foran så lenge som mulig, dersom hesten ikke hadde gått så bra bakfra før. Det er ikke alltid like lett å planlegge et løp, det går som regel ikke som planlagt. Men da var jeg heldig. Jeg red alt jeg kunne fra start, som gjorde at jeg klarte å holde føringen. Fikk dempet mellom runden og det er vel det som gjorde at jeg klarte å vinne. Da hadde jeg de viktigste kreftene igjen til slutt. Jeg fikk veldig press med 700 meter igjen og trodde det skulle bli tøft til slutt. Men vi tok oss sammen og kjempet heroisk inn i mål.

Det var helt likt i mål med meg og to hester til. Men vi strakk det lengste strået, og vant med nesen. Det måtte målfoto til, og jeg var ikke sikker på at jeg hadde vunnet før det hadde gått fem minutter etter vi var i mål. Det var fem nervepirrende minutter. Men vi kunne juble av glede etterpå. Å vinne er som en rus som ikke kan beskrives, men må oppleves! Dette var min andre seier i Sverige i år, i tillegg til de ti jeg har hjemme i Norge.

Foto: Tommy Andersson, Aln pressbild AB.

Min neste oppgave blir på hjemmebane Sørlandet til søndag. Da skal jeg kjøre min egen Cherokee News og ri Red Filly i montéløpet. Etter det ser det ut som det kommer til å bli flere løp i Sverige, henholdsvis 8. 9. og 10. oktober.

Foto: Tommy Andersson, Aln pressbild AB.