GRIMSTAD: I helga arrangerte Imenes Skytterlag et forsinket LDKS-bane og vi i Søgne fikk tre nye landsdelsmestere etter glimrende skyting.

Helgens mest ekstreme prestasjon sto uten vil Caroline Finnestad Lund for da hun på innledende skyting plasserte samtlige av de 25 skuddene i sentrumstieren. I finalen fortsatte hun i samme stilen med 10 av 10 mulige sentrumstiere og totalt 350 med bare sentrumstiere.

Slike prestasjoner hører til sjeldenhetene og vi vet faktisk ikke om det er noen som har prestert slikt på et landsdelsstevne tidligere.

Fredrik Herlofsen Foto: Søgne Skytterlag

Fredrik Herlofsen hadde på innledende skyting skutt seg inn til skive 1 i finalen etter 243 i klasse 2, men det var tett i toppen i denne klassen og få poeng som skilte de beste. Fredrik taklet presset på en utmerket måte. Han skjøt klassens beste finale på 97 poeng og ble landsdelsmester i klasse 2.

Blant seniorene var det svært tett i toppen. To skyttere hadde 247 poeng i innledende, men en gjeng på seks utøvere lå poenget bak med 246. Blant disse hadde vi i Søgne tre skyttere, nemlig Kim Johan Vemmelvik, Tor Harald Lund og Peter Sørli.

Tor Harald Lund (t.v.) og Peter Sørli. Foto: Søgne Skytterlag

Kim skjøt dessverre litt skjevt på finaleserien sin, mens Tor Harald og Peter holdt hodene kaldt og presterte 100 poeng med henholdsvis sju og åtte sentrumstiere.

Da de to skytterne på 247 kun skjøt til 99 og 98 poeng, var det Peter som ble årets landsdelsmester i klasse 3-5, med Tor Harald på andreplass.

Benjamin Langenes Nyhaven. Foto: Søgne Skytterlag

I klassen eldre junior ble det andreplass til Benjamin Langenes Nyhaven etter 244 poeng i innledende og 97 i finalen.

Harald Englund måtte ut i omskyting om seieren i klasse V73 etter 250+100. Harald tapte dessverre denne omskytingen, men tok med seg en flott andreplass hjem i en tøff klasse.

Magne Lorentzen. Foto: Søgne Skytterlag

Av andre resultater kan vi nevne at Daniel Olsen skjøt 349 i klasse eldre rekrutt, som holdt til en 6 plass. Magne Lorentzen ble nummer seks i klasse V55 etter 244 poeng i innledende og 97 i finalen.

Komplette resultatlister her: