Lørdag vant Fløy 3-0 over Sandnes-laget Lura etter scoringer fra trioen Christian Tveit, Dardan Dreshaj og Magnus Hallandvik.

Lurable slått 4-0 i treningskamp i oppkjøringen, og av den grunn var hjemmelaget revansjelystne og sultne på poeng. En opplagt og spent spillergruppe pluss støtteapparat møtte opp til busstur vestover for å kjempe om nye poeng i Norsk Tipping-ligaen avdeling 3.

Fløy startet med følgende lag: Andreas Hoppestad – Torje Wichne, Johan Naglestad, Mathias Laudal, Nikolai Harris – Tony Vo, John Olav Norheim (K), Henrik Andersen – Torjus Kydland, Christian Tveit, Dardan Dreshaj. Innbyttere: Henrik Markussen, Henrik Dahlum, Magnus Ask Mikkelsen, Omar Markovic, Marius Johansen, Magnus Hallandvik.

Innmarsj til lørdagens seriekamp. Foto: Foto: Preben Jensen

Krigekamp

Fløy åpnet best på en uhyre vanskelig kunstgressmatte. Ballen trillet dårlig, og det hele utviklet seg tidlig til å bli en krigekamp. Etter 11 min fikk Fløy et innkast høyt i banen og flyttet folk inn i 16 meteren til motstanderen. Nikolai Harris kaster langt og Christian Tveit får hodet på ballen og vipps står det 1-0.

Fløy fortsetter overtaket etter dette og er spesielt farlige på dødballer. Det resultatet holder seg til pause. Fløy tar ut Torjus Kydland og setter inn Omar Markovic. 2-0 målet kommer på et nydelig frispark fra Dardan Dreshaj, som legger ballen fint over muren til side for keeper, som blir stående å se på. Nye Fløy-bytter gjøres, og midtbaneduoen Henrik Andersen og Tony Vo tas ut for Magnus Hallandvik og Henrik Dahlum.

Rødt kort

Etter dette har Fløy god kontroll, men det kriges fortsatt mye i duellene. Og akkurat det fører til at Omar Markovic får marsjordre etter å ha havnet i klinsj med motspiller, kvarteret før slutt. Så, fem minutter før slutt, dreper Magnus Hallandvik kampen med en vanvittig scoring fra 25 meter. Han limer den i krysset med et kjempetreff, og får publikum og hele Lura-benken til å måpe. 3-0 og kampen er ferdig. Tre poeng sikres og Fløy topper tabellen.

Se intervju med Fløys målscorere her:

Endelig kom altså dagen da Fløy viste igjen at de er et godt bortelag. Siste trepoenger på bortebane må man helt tilbake i oktober 2015 (!) for å finne. Da gikk de seirende av banen mot Eidsvoll Turn. Det må også nevnes at Lura ikke hadde tapt en hjemmekamp de siste 2,5 årene, før dagens kamp. De blir et vanskelig lag å ta poeng fra på Lura Stadion i år.

Cupkamp mot Vindbjart

Nå rettes fokus mot NM-kamp hvor venndølene i Vindbjart tar turen ut til Øya. Kan Fløy levere varene igjen, slik som de har gjort til nå i sesongen med to seire og null baklengs? Kan de feie et lag fra divisjonen over av banen?

Møt opp på Flekkerøya førstkommende onsdag klokken 18.00 og få svaret. Det blir masse liv, kiosk, lotteri og underholdende fotball på menyen. Vel møtt!