Hvert år samles 1100 skiskyttere fra hele landet på Liatoppen i Hallingdal hvor det arrangeres en storstilt skiskytterfestival. Her er det løpere fra 10-16 år, hvor engasjement, konkurranseinstinkt og mest av alt idrettsglede står i fokus.

Lerke i nybegynnerklassen smiler på vei mot mål, ekte idrettsglede!

I helga deltok en stor gjeng fra Øvrebø IL på arrangementet som startet med stafett fredag, etterfulgt av sprint og fellesstart gjennom helga. I løypa var det massevis av folk som heiet, og kameraer som fulgte løperne rundt i løypa som viste dem på storskjerm på stadion.

Hele 16 løpere fra klubben var med og satte sitt preg på arrangementet. Rekrutteringen til skiskyttersporten er bra i Øvrebø for tiden, som nå er en av de største klubbene i Agder. Det har gjennom vinteren vært fulltallig på fellestreninger på Sandrip, og det er store forventninger til den nye skiskytterarenaen som er planlagt bygd, er på plass i Øvrebø. På startstreken var over halvparten av løperne under 14 år, med fem som gikk i nybegynnerklasser. Her var det strålende innsats av alle!

Simon er i norgestoppen i sin klasse.

I de eldre klasser er nivået skyhøyt der alle landets beste skiskyttere deltar. Det var mange gode prestasjoner fra Øvrebøs lovende skiskyttere. Beste plassering fikk Simon Aasen med en 5. plass i G14 som hadde hele 101 deltakere, der Kristian Kleveland gikk inn til en 9. plass i samme årsklasse.

Ina Hægeland ble nr. 18 i J14 og Åsbjørn Langeland Øvland nr. 19 i G16. Torkel Hægeland i 13- års klassen som var med for første gang, skjøt sitt første fulle hus på stafetten! Flere foreldre stilte opp som både heiagjeng og sekundanter, og bidro til at det ble en kjempeflott helg på Liatoppen!