Hei! Jeg er glad for å kunne invitere mosjonister på absolutt alle nivåer til å delta i Sprekingen. Konkurransen

, og mange har allerede brynt seg på langrenn-segmentene her. Oversikten over de som har vært raskest ser du her (nederst i vinduet ser du segmentene):

Ved å klikke på navnene, får du se poengene til vedkommende i hvert segment. Bestemann får 150 poeng. Sammenlagtsummen ser du her.

Nå er snøen borte, men du kan fortsatt bryne deg i rulleskiløypa på Kongsgård.

Jeg håper de segmentene vi har valgt ut til løping og sykling faller i smak!

Løping (se beskrivelse av segmentene nederst i vinduet):

Ved å klikke på navnene, får du se poengene til vedkommende i hvert segment. Bestemann får 150 poeng.

Sykling (se beskrivelse av segmentene nederst i vinduet):

Ved å klikke på navnene, får du se poengene til vedkommende i hvert segment. Bestemann får 150 poeng.

Sprekingen 2016 varer ut oktober måned. Da tar vi en endelig status på hvem som har vært raskest i alle løypesegmentene, og det blir premie til vinnerne. Vi deler ut en hovedpremie til sammenlagtvinneren, som kan titulere seg Sørlandets sprekeste mosjonist. Det er likevel viktig å få fram at i Sprekingen er alle vinnere. Klarer du å forbedre din egen tid i løpet av året, har du vunnet over deg selv. I vår konkurranse ønsker vi å favne så bredt som mulig. Det kan være en like stor seier at en utrent langrennsløper opplever solid fremgang som det er at en supermosjonist befester posisjonen som en av landsdelens sprekeste. Stikkordet er først og fremst folkehelse, med konkurranseelementet som en ekstra boost for de som ønsker det.

Vi ønsker at Sprekingen skal leve både på nett og i papiravis det kommende halvåret. Utøvere som Siren B. Wulff, Gjermund Steinsland og Finn Kollstad er blant dem som skal bidra med blogginnlegg, og jeg kommer til å kontakte flere andre deltakere for ytterligere innlegg. Oppfordringen går også til alle: Dersom du har en historie du ønsker å fortelle, som kan relateres til at du driver med mosjonsidrett og Sprekingen, er det bare å ta kontakt med meg (Rune Stensland) på min mail eller Facebook-profil. Terskelen for å ta kontakt er meget lav – noen stemningsbilder og en kort tekst kan være nok. Lengre rapporter er like kjærkomment. Det er dere lesere og deltakere som har gjort lokalsporten.fv.no populær, og målet er å få til det samme med Lokalsportens avkom Sprekingen.

Om vårt poengsystem for å kåre Sørlandets sprekeste:

Poeng pr. segment er basert på en 150-poengsskala (150 poeng for nr 1, 149 poeng for nr 2 - 1 poeng for nr 150). Minuspoeng fra plass 151…

Løpe- og sykkeldelen av konkurransen består av tre segmenter hver, noe som betyr at man kan oppnå totalt 450 poeng i hver av de to delkonkurransene.

Langrennsdelen består av to segmenter og rulleskidelen av ett segment, og dermed kan man oppnå også 450 poeng i denne delkonkurransen.

Det kåres vinnere i hver av delkonkurransene. Det er også aktuelt med premier til andre deltakere underveis, f.eks. for beste fremgang.

Totalvinneren er den personen som har fått flest poeng totalt gjennom deltagelse i de ulike delkonkurransene.

Vår konkurranse er inspirert av Martin Hoffs klatrekongen.com

Fakta om strava.com:

En nettbasert treningsapplikasjon som gir deg muligheten til å samle alle treningsøktene dine på en plass. For å benytte Strava må man enten være i besittelse av en treningscomputer med GPS, eller en telefon med Strava App installert.

Etter gjennomført treningsøkt laster man økten opp i Strava-applikasjonen og man kan umiddelbart få opp alle tilgjengelige treningsparameter: Tidsforbruk, strekning, hastighet, puls, kaloriforbruk osv.

Strava gir deg muligheten til å sammenligne deg med andre som har gjennomført de samme løypene du har forsøkt deg på. Et Strava-segment er en bestemt strekning, basert på GPS start- og stoppunkt. Tiden startes og stoppes automatisk basert på din GPS-posisjon.

Når du laster opp økten din etter endt trening, vil du automatisk legges inn i listen på de segmentene du har vært igjennom. Listene oppdateres flere ganger daglig. Dette gir deg muligheten til å sammenligne deg med dine venner, men også med alle andre som har syklet de samme segmentene.

Den som til enhver tid har beste tid på et segment vil inneha CR tittel, for løping og langrenn, eller KOM/QOM for sykling. CR Course Record, KOM/QOM King/Queen of Mountain.