Jonas Carlsson konkurrerte i Barcelona AM i helgen. Barcelona AM er en amatørkonkurranse som gikk samtidig som Street League Skateboard (SLS) i Barcelona hvor skateproffene fra hele verden konkurrerer, deriblant Norges proffskater Karsten Kleppan.

foto
Jonas rett ved skateparken i Barcelona. Foto: Foto: Privat.

100 skatere var påmeldt til Barcelona AM-kvaliken hvor topp 20 gikk videre til semifinalen sammen med 25 inviterte skatere som gikk direkte til semi-finalen. Jonas kvalifiserte seg på 5. plass i kvaliken, men røyk ut i semi-finalen. Det var en heftig innsats av Jonas som var den yngste av de europeiske deltakerne. Engelske Sidewalk Magazine ble så imponert av den unge norske skateretalentet at de la ut hans run på deres Facebook-side. Innen tre dager hadde videoen over 100.000 sidevisninger og var delt videre over 380 ganger. Innimellom skating ble Jonas også spurt om autografer.

Her kan du se video med Jonas fra Barcelona AM:

Larviks Gard Hvaara (19 år) skatet som eneste nordmann i Barcelona AM-finalen og endte på en 3. plass. Gard har imponert på skateboard siden han var ni år gammel og er regnet som en av Norges beste seniorskatere. Han fikk 2. plass i Senior Street i NM 2015.

Karsten Kleppan kvalifiserte seg til en 5. plass i Pro Open klassen i Street League og dermed fikk skate med SLS-proffene hvor han endte på 22. plass i semifinalen.

Denne uken fikk Jonas tilbud om å komme på Session A-Team (Sessions nasjonale team), som han takket ja til. Som den yngste i Norge som har kommet på Session A-team er dette veldig stort.

Som 13-åring er Jonas på en heftig reise og i tiden fremover blir det flere konkurranser i utlandet for denne unge mannen.

I april var Jonas over i California og skatet i The Board Am hvor han endte på en 28. plass av 94 skatere. Turen til USA var mulig takket være støtte fra LOS-Fondet hvor Jonas var tildelt 10.000 kroner som månedsvinner i mars.

Resultater fra The Boardr AM Vista.