Det var ingen stor håndballkamp, men folk ble holdt i spenning helt til det var tretti sekunder igjen. Da ledet KIF 25-24 og var i angrep. Det kunne i veste fall endt med uavgjort, men Vegard Kalstad avgjorde matchen med sin scoring. Haugaland tok time out på samme tid, og sendte den syvende spilleren ut på banen. En feil førte til at KIF erobret ballen, og kunne styre kampen de siste sekundene inn mot en seier.

Toppscorer og KIFs beste, Sebastian Schultz Hansen. Foto: Foto: Hallgeir Oftedal.

Varierende

Det var meget varierende spill og prestasjoner fra begge lag. KIF slurvet en del, og sløste vekk mange muligheter, også på tekniske feil.

KIF var imidlertid i ledelsen gjennom hele kampen, selv om ledelsen varierete fra fem til ett mål.

På slutten holdt hjemmelaget sine tilhengere på pinebenken, kort og godt fordi det var meget spennende avslutning.

Klatret

Før kampen lørdag kveld lå laget fra Rogaland på plassen bak KIF med åtte poeng. KIF tok to nye poeng, og kom dermed opp på 11 poeng sammenlagt.

Seieren var etterlengtet etter flere tap på rad.

Fra venstre Sebastian Schultz Hansen, Erlend Årstein Hansen, Vegard Kalstad. Foto: Foto: Hallgeir Oftedal.

Fornøyd kaptein

KIF-lagets kaptein, Sindre Rosseland Sørli, var strålende fornøyd med to poeng.

– Vi starter kampen solid bakover, og får egentlig et passelig godt grep på oppgjøret. Laget var fornøyd med å lede med fire mål i pause, og satset i andre omgang på å få et forsprang på mer enn tre-fire mål ved å»kappe greina». Etter hvert ble vi litt varme i hodet på en ledelse på fem-seks mål, og slapp Haugaland inn i kampen igjen. Men vi halte seieren i land. Det var en god lagseier.

Banens beste

Sebastian Schultz Hansen ble kåret til KIFs beste spiller og scoret også ti mål. Et av disse på straffe.