OSLO: Sist helg gikk Unni og Haralds Pokal av stabelen. Det er Norges eneste internasjonale konkurranse, og Kristiansands Turnforening stilte med fire deltakere. Kristian Mikalsen deltok i 13-14-årsklassen for guttene fredag, mens Lukas Aateigen Nilsen, Brian Rugland og Malin Sørstrand deltok i juniorklassen på lørdag.

Fredag var guttene i 11-12-årsklassen og 13-14-årsklassen i aksjon. De konkurrerte mangekamp i sine seks apparater. I Kristians klasse var det 13 deltakere, de 13 beste fra norgescupen i Elverum to uker i forveien. Det ble en jevn konkurranse hvor fem utøvere knivet om seieren. Ingenting var avgjort før siste apparat. Kristian avsluttet med svingstang, hvor han var best i klassen, og klatret dermed oppover på resultatlista, og endte til slutt på tredjeplass.

Lørdag morgen var det juniorenes tur. Dette var første gang Malin deltok i en så stor og prestisjefylt konkurranse. Hun var litt uheldig og hadde et fall i både skranke og bom, men hun kjørte en flott frittstående øvelse og strålte på golvet. Frittstående var også den øvelsen hun fikk best resultat i. Hun endte på den øvre halvdelen av resultatlista, noe hun kan være svært fornøyd med.

Etter frittstående hadde hun bare ett apparat igjen, nemlig hopp. I oppvarmingen hadde hun underrotert på begge forsøkene sine, så nå hadde hun bestemt seg for å gi alt hun hadde for å lande på beina. Det resulterte i at hun overroterte og rullet videre på ryggen. Men hun utførte en pen og stilren yurchenko som hopp nummer to.

I juniorklassen for guttene, hvor Lukas og Brian deltok, var det 27 gutter med. Det var et høyt nivå i klassen, men veggen guttene kjørte en fin konkurranse. Brian havnet på sjuendeplass, og var nær finaleplass i fire apparater. Lukas’ beste apparat var ringer, og her var han svært nærme en plass i apparatfinalen. Begge guttene var fornøyde med sin gjennomføring totalt sett.