Den 25.11.2014 tok Kristiansand Pirates East imot Søgne & Mandal Basketballklubb i Vågsbygdhallen. Vertene seiret i alle sine tre kamper så langt, og dermed var listen lagt opp høyt for gjestene fra vest.

Søgne & Mandal åpnet med å lede 0:2 og det var også den siste gangen de fikk smake på ledelse den kvelden. På bildet hviler Stian Lunde etter en travel kveld i Våsgbygdhallen. Foto: Privat. Pirates East ledet av Helge Ramsland tok fullstendig over derfra og demonstrerte rask og effektiv basketball. Angrepspillet til Søgne & Mandal virket greit i begynnelsen, men deres forsvar ble gang på gang avkledd av meget god pasningsspill og raske spillere til Pirates East. Det gjorde at poengavstanden til Pirates økte for hvert minutt av kampen.

Da det stod 52:35 midtveis i kampen ble det klart at vertene ville dra seieren i land uten store problemer. I fjerde periode gikk luften helt ut av Søgne & Mandal og kampen endte 109:69.

Kristiansand Pirates East vs Søgne & Mandal Basketballklubb

109 : 69 (23:15, 52:35, 73:53)

Dommer: I. Savaris, K. Juhl – Thomsen

Tilskuere: ca. 20

Poeng Søgne & Mandal: (antall 3ere i parentes): A. Janusauskas 16, D. Freimontas 15 (1), M. Šalčius 15 (1), L. Rute 9, S. Lunde 6 (2), D. Bresnevicius 6, K. Pundinas 2.

IL Express Grimstad gjestet Mandalshallen den 4. desember. Søgne & Mandal stilte mannsterke og motiverte til den siste kampen i 2014.

Hjemmelaget åpnet friskt med fire strake poeng, men det var gjestene som styrte kampen videre. I løpet av de neste fire minuttene økte Grimstad fra 5:7 til 5:17 takket være sine mange presise pasninger og raske kontringer. Søgne & Mandal hang ikke med i forsvaret og Expressen økte både farten og poengledelsen.

Da det stod 23:49 to minutter før slutten av den andre perioden, så det ut som om løpet er kjørt for hjemmelaget. Expressen bremset heldigvis opp slik at 35:49 ble resultatet til pausen.

Poengduell

En slik utvikling tente håpet i Søgne & Mandal laget. Janusauskas og Freimontas fant scoringsrytmen og fire minutter ut i den siste periode ble poengavstanden redusert til fattige fem poeng. Gjenstene fra Grimstad svarte med å ta en time out for stramme opp forsvaret. Den korte pausen fikk sand i maskineriet til Søgne & Mandal og i løpet av de neste fire minuttene ble det klart at Expressen skulle få reise fra Mandal med full pott. Etter Grimstads scoringsserie endte kampen 76:99. Kvelden i Mandalshallen ble en poengduell mellom Grimstads E. Johnsen som fullførte kampen med 35 poeng, og vår A. Janusauskas som noterte personlig rekord med 39 poeng.