Grane Arendal var invitert til Odds eliteturnering i Skien helga 7-9 november. Laget var satt sammen av 13 spillere fra Granes G16 lag, to fra Hisøy, to fra Froland og en spiller fra Lillesand som hadde trent sammen i ukene etter serieslutt.

På bildet over, bak f.v.: Bjørn Brørvik, Didrik Løschbrandt, Anders Kastet, Tor M. Cappellen, Tor W. Cantero (1 mål) og Dillon Fiksdalstrand. Midten f.v.: Kristoffer Dale (2 mål), Julio Espinoza (1 mål), Mahan Ronaghi, Wilondja Mayembe (2 mål), Liban Mohammad (2 mål), Sigve Berge og Jonas B. Johnsen (2 mål). Foran f.v.: Simen Hjelmaas, Levi Finsrud, Michal Holst-Pedersen (Vinner av keeperprisen), Kristian Eriksen og Kim A. Karlsson. Foto Karl A. Karlsson.

I puljespillet ventet utfordringer fra Kjelsås, Langesund og Odd. I første kampen mot Kjelsås var det to jevne og gode lag på banen. Begge lag hadde mange muligheter, men det endte 1-1. I andre kampen mot Langesund var Grane Arendal det klart beste laget, men tross mange sjanser lot avgjørelsen vente på seg. Det stod lenge 1-1, men to minutter før fulltid klinket Jonas Johnsen til på halv volley fra 20 meter og satte 2-1. Liban Mohammad fastsatte sluttresultatet i siste sekund da han vippet inn 3-1 scoringen alene med keeper på Skagerak Arena. Siste puljespillkampen mot Odd ble en tøff prøvelse. Med to tette kamper bare timer i forveien, og ett meget godt Odd-lag på andre halvdel, ble det en hard start med tidlig 1-o scoring. Grane Arendal kom seg mer med i kampen, og hadde sjanser til å utligne, men Odd var sterkest og vant fortjent 2-0

Grane Arendal gikk videre til sluttspillet søndag.

I kvartfinalen ventet Hønefoss. Hønefoss åpnet best, med et par gode muligheter, men etter hvert kom Grane Arendal mer med. Lagets raske kantspillere kom stadig rundt og det var gode muligheter til å score. Det hadde Hønefoss også, spesielt mot slutten, men en jevn og sjanserik kamp endte tilslutt 0-0 og måtte til straffesparkkonkurranse. Her ble Grane/Arendal-keeper Michal Holst-Pedersen helt da han reddet to skudd. Og når da Grane Arendal-spillerne satt fire av fire forsøk gikk de videre.

Ørn Horten ble semifinalemotstander. Ørn Horten viste tidlig at de var et godt lag, med hurtighet og sterke spillere på topp, men Grane Arendal var best spillemessig, og igjen var kantspillerne Kristoffer Dale, Didrik Løschbrandt og senere Julio Espinoza en konstant trussel mot backene. Men det hjelper lite når sjanser ikke settes og man måtte vente til 15 minutter gjenstod før Kristoffer Dale fant nettmaskene bak Ørn Hortens keeper. Grane Arendal beholdt spillet, og hadde gode sjanser til å avgjøre, men Ørn Horten kom mer opp i banen mot slutten av kampen, og satte trykk på Grane Arendals forsvar. Med to minutter igjen på klokka dømte dommer straffe til Ørn Horten, og de satt den. Nok en gang ble det straffesparkkonkurranse og nok en gang ble Michal Holst-Pedersen helt med to nye strafferedninger. Grane Arendal satte inn fire av fem forsøk.

Da ble det gjensyn med Kjelsås i finalen. Kjelsås hadde feid Skeid av banen med 8-1 seier i kvartfinale og slått ut et meget godt Sandefjord-lag i semifinalen. Det var jevnt i starten, og kampen bar preg av to lag med mange kamper i bena. Grane Arendals midtstopper Mahan Ronaghi hadde derimot fart og befant seg plutselig frispilt i Kjelsås’ 16 meter. Keeper kom for sent og felte ham og dommer dømte straffe og rødt kort. Kaptein Wilondja Mayembe var sikker fra 11-meteren. 1-0 ble pauseresultatet på Skagerak Arena. I 2. omgang tok Grane Arendal kontroll på kampen, og det er utrolig at ikke Julio Espinoza, Jonas Johnsen og Kristian Eriksen fikk satt ballen i nettet på tre kjempesjanser fra 5-meteren. Men god Kjelsås-keeper og uflaks hindret dette. Kjelsås hadde og muligheter på enkelte dødballer, men med 15 minutter igjen å spille løp Espinoza inn 2-0. Da Kristoffer Dale headet inn 3-0 med fem minutter igjen var kampen punktert, men kaptein Mayembe fikk sette punktum for turneringa med en perlescoring fra 25 meter og 4-0.