Da vi ankom Purgstall an der Erlauf fredag 6. mai ble vi tatt imot av en av arrangørene. Han hadde ordnet med sengeplasser for helgen. Vi bodde i et privathus like ved konkurransestedet. Første kvelden fant vi plassen der konkurransen skulle gjennomføres. Konkurransen skulle foregå utendørs på en liten bro midt i det lille tettstedet. Vi var tidlig i seng for å være mest mulig uthvilte til lørdagen.

Lørdagen begynte med en god frokost i gjestehuset. Deretter møtte vi de andre utøverene. Klokka 1100 startet innveiinga som fordelte 25 utøvere i 3 vektklasser. -90 kilo, -105 kilo og +105 kilo og en kvinneklasse.

Klokka 1200 var det tid for sertifiseringer. En finsk utøver sertifiserte seg på Captains of crush nr. 3. Deretter prøvde 2 mann seg på «crush to dust» (90 kilo rolling thunder, 2.0 Coc gripper og 20 kilo Hub.) Eirik Bruun Ingebretsen sertifiserte seg på denne.

Det norske landslaget, med Eirik Bruun Ingebretsen i midten, Karl M. Skjevik til høyre og jeg til venstre. Foto: Espen Zachariassen Harnes

Etter at sertifiseringene var unnagjort var det tid for selve konkurransen. Første øvelse var Ironminds blockbuster pinch. Dette var min beste øvelse. Jeg endte opp med å vinne øvelsen både i min klasse og overall, med et løft på 40 kilo. Jeg hadde også et mislykket verdensrekordforsøk på 46,8 kilo.

Her kan du se fire av mine fem EM-øvelser:

Andre øvelse var Coc-grippere. Her gjaldt det å klemme inn tyngst mulig gripper. Her endte jeg på delt 3. plass med 2 reps. på Coc nr. 3. Jeg ble nr. 2 i -105 kilos klassen.

Tredje øvelse var Rolling Thunder (RT) Jeg løftet 100 kilo og vant min klasse. Jeg endte på delt 3. plass i overall.

Silver Bullet var fjerde øvelse. Her er det om å gjøre å klemme inn en Coc-gripper (nr. 2 eller 3.) rundt en 2 cm. bred kule med en 2,5 kilos vektskive i enden. Der 6 sec. med nr. 3 slår evig tid med nr.2. Jeg valgte Coc nr. 3. Etter å ha gjort tre veldig bra øvelser, gjorde jeg det ikke så bra i denne. Det hadde vært en lang dag allerede og det var utrolig varmt. Jeg klarte bare 8,8 sec. og endte på en 2. plass i min klasse og en 6. plass i overall.

Siste øvelse var Ironmind Hub. Jeg løftet 27,5 kilo her og delte seieren med en finne i min klasse og delte 4. plassen i overall.

Etter konkurransen ventet vi spente på resultatene. Jeg visste at pallen var sikra, men var usikker på om det ble første eller 2. plass i -105 kilos klassen. Eirik vant alle øvelsen utenom den første og kunne være sikker på seier. mens Karl M. Skjelviks innsats også ville holde til en pallplass.

Etter et par timer var det klart for premieutdeling. Karl ble nr. 2 i -90 kilos klassen. Jeg vant -105 kilos klassen og var europamester. Eirik vant +105 kilos klassen. Eirik vant også overlegent overall, hvor jeg ble nr. 2 og Karl ble nr. 7.

Kort oppsummert så ble dette et veldig vellykket EM for Norge. Og vi ser nå frem til VM i Finland i november.