BYKLE: Kun løpere fra Agder og Rogaland skikrets i tillegg til utøvere som går på Hovden skigymnas kunne delta i lørdagens langrennsløp. Dette var ett av de mange smitteverntiltakene.

Det knytter seg alltid ekstra stor spenning til sesongens åpningsrenn, og i år var ikke spenningen noe mindre siden forrige langrenn som ble arrangert var så langt tilbake som i mars.

Om lag 300 deltakere stilte til start i Hovdenrennet, blant dem 18 fra IL Vindbjart Ski og tre fra Øvrebø IL. Årets åpningsrenn gikk i fristil og forholdene var gode i den tre kilometer lange traseen som besto av både kunstsnø og naturlig snø.

På løpet var det Tuva Lislevand (Oddersjaa/HSG) som var den raskeste i dameklassen. Hun vant i K19/20 og var 33 sekunder foran Gunnhild Kvålseth (Morgedal/HSG) i samme klasse. Den tredje raskeste tiden totalt denne lørdagen var det Hanne Sløgedal (IL Vindbjart/HSG) i klassen K18 som hadde. Hun var 37 sekunder bak Tuva. Camilla Kjelleberg Netland (Oddersjaa/HSG) tok tredjeplassen i klassen for K18.

.Mathias Holbæk fra IL Vindbjart/HSG ble nummer to i M18-klassen. Foto: IL Vindbjart Ski

På herresiden ble Mathias Holbæk (IL Vindbjart/HSG) nummer to i klassen M18. I mange år har han knivet mot Oddersjaas Thomas Linnebo Mollestad. Denne gangen var det sistnevnte som kom seg over målstreken 16 sekunder før Mathias, etter å ha tilbakelagt hele fire runder à tre kilometer. Sondre Østervold (IL Vindbjart/HSG) tok en meget respektabel sjetteplass i samme klasse.

Camilla Nygård (t.v.) fra IL Vindbjart vant J15-klassen. Foto: IL Vindbjart Ski

Vindbjarts Camilla Nygård (J15) var suveren i sin klasse. Også i de yngre klassene var det flere som fikk bekreftet at de er i rute foran kommende sesong. Noen av Vindbjartløperne som fikk stige opp på premiepallen denne gangen var Anna Synnøve Neset (sølv i J11), Henrik Sløgedal (bronse i G12) og Helene Sløgedal (sølv i J16).

Henrik Sløgedal fra IL Vindbjart (t.h.) vant bronse i G12-klassen. Foto: IL Vindbjart Ski