Svenske Ermal Hajdari (28) har spilt for flere norske klubber, som Levanger og nå sist EIK. Svenske Ermal Hajdari (28) har spilt for flere norske klubber, som Levanger og nå sist EIK. Foto: Arendal Fotball

Angriper forsterker Arendal

– Nå har vi alt vi trenger i angrepsrekka, fastslår Arendals hovedtrener Roger Risholt etter at Ermal Hajdari har signert med klubben.

ARENDAL: – Han er en klar forsterkning, understreker Roger Risholt.

Brikkene faller på plass, samtidig som spillerne er gjennom en av de tøffeste treningsperiodene i sesongoppkjøringen. Seint torsdag kveld kunne den svenske angrepsspilleren ønskes velkommen til Arendal og fredag ble kontraktsigneringen gjennomført, men han måtte gå rett i karantene ettersom han har vært i Sverige de siste ukene. Derfor vil det ta noen dager før han er å se på treningsfeltet.

Tror på prosjektet

Fotballmessig har han vært «norsk» en stund. Nå kommer han fra divisjonskollega EIK (Egersund), mens han spilte for en annen divisjonskollega – Levanger – da den klubben var i OBOS-ligaen.

Programerklæringen etter at han signerte kontrakten med Arendal var også krystallklar: Han vil tilbake til de øverste divisjonene – og han vil komme dit sammen med Arendal.

– Arendals ambisjoner matcher mine. De er en fin klubb som ikke bør være i 2. divisjon. Jeg vil være en del av dette prosjektet og hjelpe dem opp. Å skape historie med Arendal ville være ekstremt gøy, sier Ermal Hajdari til Agderposten.

Roger Risholt ser for seg å bruke Hajdari i en kantposisjon i et 4-3-3-system. Det er også slik svensken trives best på banen.

– Jeg er en kantspiller som liker å utfordre én mot én og skape trøbbel på en av sidene, sier han til Agderposten.

Har vært i siktet

Ermal Hajdari er en spiller Arendal Fotball har hatt i sikte over lengre tid. Da det ble klart at kontrakten hans med Egersund gikk ut etter denne sesongen, har det blitt jobbet målrettet med å sikre seg hans underskrift. Han har over tid bevist at han er en toppspiller på dette nivået, og han tilfører ferdigheter og erfaring som Arendal-troppen har hatt behov for. Roger Risholt mener man kan være trygg på akkurat hva man kan forvente fra nysigneringen.

– Han er en fin type. Sulten, ærgjerrig og god på siste tredelen. Vi trenger kreativiteten hans. Samtidig er han hardtarbeidende, fastslår Roger Risholt.

Erman Hajdari har god kjennskap til Arendal Fotball fra tidligere år, men understreker at inntrykket av klubben bare har blitt bedre i løpet av den dialogen han har hatt i forbindelse med kontraktforhandlingene.