KRISTIANSAND: Mange tilskuere hadde funnet veien til Sukkevann denne praktfulle lørdagen hvor den første av to playoff-kamper om opprykk til 3. skulle utkjempes. Det ble en fartsfylt match med mye duellering og mange nesten-sjanser. Den største sjansen før pause fikk Henrik Byklum da han dro seg inn i 16-meteren, men Søgnes keeper reddet skuddet mesterlig.

1. omgang ble målløst, men spenningen i slike kamper er der hele tiden. 2. omgang var like intens som før hvilen. Det blir igjen mye nesten, men etter 65 minutter kom plutselig en Søgne-spiller alene mot keeper. Øyvind Børresen i Randesund-målet gikk seirende ut av den duellen. Deretter eskalerte det og etter 70 minutter slo Henrik Byklum en ball inn bak Søgnes forsvar. Der kom Mathias Råkil og Kristian Brattland alene med keeper. Brattland var først på ballen og fikk tuppet den forbi Søgnes målvakt.

Dermed var det 1-0 til Randesund. Resten av omgangen ble litt «Hawaii», med Søgne som jaget utligning og Randesund som kontret når mulighetene bød seg. Det endte 1-0 til hjemmelaget. Returen går på Søgne stadion kommende onsdag kl. 19.

Søgne-trener Stefán Gíslason melder følgende til Lokalsporten:

– Vi ville gjerne kontrollert kampen mer, men vi slet med å få aggressiviteten i presset og å holde ballen i laget. RIL spilte en bra kamp og gjorde det vanskelig for oss. Men 0-1 før siste kamp synes jeg er helt ok. Nå venter en tøff kamp på hjemmebane, som blir en helt annen kamp. På naturgress og foran fullt stadion. Vi er fulle av selvtillit etter en god sesong, og vet at når vi spiller opp mot vårt beste på hjemmebane, er vi veldig vanskelig å slå.