Agder Brass vant NM-kvalifisering

Agder Brass vant årets kvalifisering og er klar for NM i 3. divisjon brass i 2022.

Publisert:

Agder Brass fra en tidligere fremføring. Foto: Privat

Brukergenerert innhold

  • Trond Kristiansen
    Agder Brass

Istedenfor å resignere overfor koronapandemien fant Agder Brass ut at vi ville jobbe knallhardt framfor å la denne utfordrende perioden bli et hvileskjær slik den fort kunne ha blitt.

Trygge smittevernløsninger fant vi – med renhold og avstand etter forskriftene. Et mål å jobbe mot er viktig, og da ble det naturlig å satse på å gjenerobre plassen vår i 3. divisjon
NM brass som vi så forsmedelig tapte i årets NM.

Fra opptaksdag 12. oktober. Foto: Privat

Som sagt så gjort: Vi meldte oss på kvalifiseringen. Årets kvalifiseringsstykke for 3. divisjon var «Challenging Brass» av Gilbert Vinter. Det er et klassisk stykke musikk, originalskrevet for brassband i 1966.

Etter en måneds hard og intens jobbing, på tross av korona, ble et opptak av årets
kvalifiseringsstykke for 3. divisjon NM brass 2022 spilt inn 12. oktober på Dvergsnes skole i Kristiansand, og deretter sendt inn til Norges Musikkorps Forbund.

Huskonsert 27. oktober. Foto: Privat

Det samme gjorde fire konkurrenter, så det var totalt fem versjoner av dette stykket som de to dommerne Margaret Antrobus og Arvid Anthun skulle vurdere. Vi har liten tvil om at også de fire korpsene vi konkurrerte mot har jobbet hardt mot samme mål!

Vi gleder oss til NM i 2022. Foto: Privat

Til vår store glede landet dommerne på at de likte vår versjon best og dermed fikk vi tildelt plassen. Jubelen sto i taket da resultatet ble kjent, men det føltes også velfortjent etter den målrettede jobbingen vi har lagt ned i høst. Det synes også styreleder i Agder Brass, Tore Bersvendsen:

– Etter noen år med stang ut har vi jobbet hardt dette semesteret for å snu trenden.
Det har gitt resultater med en gang. Dette kunne ikke vært mer fortjent og jeg blir rørt av resultatet! Jeg vil gratulerer alle de involverte og gleder meg til å skape mer musikk med Agder Brass framover, både lokalt og i konkurranser.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalkulturen?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalkulturen, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Korps
  2. NM