Kristiansand skolemusikkorps og Vågsbygd skolemusikkorps og drilltropp var i fjor på tur sammen til Skottland og så Edinburgh Millitary Tattoo. Med i bagasjen hjem hadde de inspirasjon til en egen drilloppvisning.

Nesten ett år etter var mange øvingstimer unnagjort, og korpsene var klar for ny felles tur, og denne gangen gikk turen til Oslo. Det store målet for turen var deltagelse på Gardens Dag 14. juni, åtte dager etter skolekorpsenes dag.

Fredag 12. juni ble to busser fylt opp med spente musikanter og drilljenter, samt en minst like spent foreldregjeng. Sent fredag kveld ble gjengen innkvartert på Holtekilen Vandrerhjem, og etter kveldsmat ble det etter hvert også litt soving.

Fra korpsenes drilloppvisning på Ekserserplassen. Foto: Privat

Lørdag formiddag var korpsene klare for turens første opptreden. Hans Majestet Kongens Gardes musikkorps og drilltropp skulle marsjere fra Slottet til rådhusplassen for å delta med drilloppvisning på Dissimilisfestivalen 2015, og skolekorpsene fra Kristiansand hadde fått avtale med Garden om å delta i paraden, og marsjere samme ruten bak Garden. I fulle uniformer, og med flagg og faner foran, gikk korpsene parade fra Slottet til Rådhusplassen. Det var en stor opplevelse å marsjere bak Garden, og korpset fikk mye oppmerksomhet fra publikum. Spesielt utenlandske turister lot seg sjarmere av de uniformskledde Kristiansanderne, og fotograferte ivrig. Lørdag ettermiddag ble benyttet til shopping i Oslo sentrum, og om kvelden var det grilling og ballspill på Holtekilen.

Hvert år arrangerer Hans Majestet Kongens Garde «Gardens Dag» med åpen leir på Huseby nord for Oslo. I tillegg til at publikum kan gå rundt i leiren og oppleve litt av gardistenes hverdag, avholdes det to drilloppvisninger på ekserserplassen i leiren, og i år skulle Kristiansand og Vågsbygd skolemusikkorps delta.

Søndag morgen bar det derfor tidlig av gårde til gardeleiren, og formiddagen gikk med til øvelse sammen med to andre skolekorps, ett voksenkorps, Gardens veterankorps og Hans Majestet Kongens Gardes musikkorps og drilltropp. Felleskorpset til Kristiansand og Vågsbygd skolemusikkorps gjennomførte to flotte oppvisninger, til spesielt stor glede for en stolt foreldregjeng på tribunen. Begge drilloppvisningene ble avsluttet med et fellesnummer der alle korpsene deltok, og for skolekorpsene fra Kristiansand var opplevelsen like stort som det ville vært for et junior-fotballag å få spille med landslaget i fotball! Trommeguttene fikk i tillegg en ekstra stor opplevelse da de fikk ta bilde oppstilt sammen med “trommisene” i Garden.

Dagen ble avsluttet med middag i Gardeleiren, og søndag kveld vendte bussene fronten hjemover igjen. Sommerferien venter, men i år blir den ikke like lang som vanlig for korpsene som i slutten av juli sammen skal delta på Tall Ship Races i Kristiansand.