Jeg tenkte: «Det der skulle han ikke sagt»

I et møte vi hadde med en aktør, ble vi fortalt at han ville «fikse» på oss. Vi fikk en oppvekker, og skrev masse poplåter for å få ut frustrasjonen.

Publisert:

Tvillingsøstrene Charlotte (t.v.) og Maren Wallevik Hansen (24) utgjør popduoen The Ella Sisters. 29. mai kommer deres første single, Cars. Foto: Tobias Aasgaarden

Brukergenerert innhold

  • The Ella Sisters

Noen av dere kjenner oss kanskje som folk-duoen Oakland Rain. Der er vi aktive med både norsk og engelsk musikk, og akustiske konserter lokalt - noe vi vil fortsette med.

Men denne spalten i Lokalkulturen er ny, og kommer til å ta for seg det vi har omtalt som vårt pop-alter ego under navnet The Ella Sisters. Navnets forklaring er så enkel som at vi hentet bokstaver fra etternavnet vårt. Vi ønsket noe som er lett å huske, og som representerer oss. Og vi liker at Ella betyr “lys” på engelsk“, “hun” på spansk, og “alle” på tysk. Da er vi alle én Ella, med masse styrke i oss. Det gir oss en følelse av fellesskap.

Fotoshoot. Foto: Tobias Aasgaarden

Vi har skrevet låter siden vi var 12 år gamle, og startet å spille sammen under et utvekslingsår i USA da vi var 15 år, hvor vi ble preget av innsikt i kulturforskjell og fikk en ny forståelse for mulighetene vi har i Norge. Vi skrev om alt som opptok oss gjennom dette året; fra store spørsmål om verden, helt ned til én-til-én relasjoner om hvordan en følelse blir altoppslukende i det øyeblikket den virkelig treffer. Vi har alltid hatt ønske om å bruke musikken for noe litt større enn oss selv, men det har også alltid fungert som en kanal for å få ut følelser og tanker.

London. Foto: Maren Wallevik Hansen

I et møte vi hadde med en aktør, ble vi fortalt at han ville «fikse» på oss. Vi fikk en oppvekker, og skrev masse poplåter for å få ut frustrasjonen.

Jeg husker jeg tenkte “det der skulle han ikke sagt, for slikt blir det musikk av.” Det strømmet melodier gjennom kroppen, og jeg kjente at vi kom til å ville respondere gjennom en sang som et oppgjør. Vi hadde tusen tanker og følelser i oss. Det gjorde oss sinte at dette var en kultur han trodde vi aksepterte, og vi likte ikke å bli undervurdert. Vi var skuffet over forventningen til å bare nikke og smile og si ja. Vi trakk pusten og takket for oss.

Vi har skrevet mer om dette tidligere , i dette innlegget.

Fotoshoot. Foto: Maren Wallevik Hansen

I ettertid snakket vi mye om hvordan kulturen blant jenter i bransjen, av og til, framstilles med rivalisering og konkurranse. Det ble en skikkelig oppvekker på hvor viktig det søsterbåndet vi har faktisk er, og at det er noe vi ønsker å vise og representere. Vi snakket også om hvordan de negative holdningene ikke får grobunn, hvis vi selv er delaktige i å stoppe dem. Noen ganger har musikk funksjon i å bli det oppgjøret man ikke klarte å formulere i øyeblikket. Det ble det her. Vi brukte tid i etterkant av opplevelsen, på å skrive sanger med det uttrykket vi så for oss.

Bandøving. Foto: Birk Gjernmundbo

Under en produksjon i London med Oakland Rain noen måneder etter, nynnet vi på disse sangene. Produsenten overtalte oss til å ta en pause fra arbeidet vi jobbet med i studio, for å prøve å spille inn noen demoer av disse låtene. Og det gjorde vi. Prosessen innebar å ha det gøy med å jobbe med ulike lydlandskap for å finne ut hvor vi ønsket å ta musikken. Etter å ha samlet et band, spilte vi i fjor showcase-konserter i England og Norge. Showcase-konserten i Norge var Sørveiv i Kristiansand. Det er vi veldig stolte av. Nå kommer den første låten, Cars.

Sørveiv-konsert. Foto: Sørveiv

Den handler om at generasjonen vår lever i en tid hvor det meste går i høyt tempo, og at det kan ha konsekvenser for relasjoner. Jaget etter noe større kan gjøre en litt blind - og jaget etter å bli husket; i stedet for å bare være ekte.

Studiojobbing. Foto: Tobias Aasgaarden

Låten Cars er ute 29. mai. Vi snakkes!

Coverart. Foto: Tobias Aasgaarden

Publisert:
Vil du skrive for Lokalkulturen?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalkulturen, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Oakland Rain
  2. Sørveiv