Kristiansand-korpsene imponerte på Hjertnesfestivalen

Tre korps fra Kristiansand markerte seg godt blant 1500 musikanter.

Publisert:

Premieutdeling aspirant- og juniorkorps. Her representanter fra Randesund aspirant- og juniorkorps og fra Nanset juniorkorps. Foto: Christine Lillebø

Brukergenerert innhold

  • Christine Lillebø, Musikkonsulent NMF Sør
Denne artikkelen er over to år gammel

SANDEFJORD: Festivalen gikk av stabelen søndag 4. mars i Hjertnes kulturhus og på Park hotell.

Flere av Kristiansands korps deltok på søndagens konkurranse. Møvig og Sjøstrand skolemusikk, Randesund skolemusikk og Oddernes skolemusikkorps deltok i 2. divisjon for skolekorps, og kom på henholdsvis 2., 3. og 4. plass.

Korpsene deltok i tillegg med sine yngre musikanter i klassen for aspirant- og juniorkorps. Her kom Randesund aspirant- og juniorkorps på 2. plass, mens Oddernes og Møvig og Sjøstrand fikk "stilprisen" og "varm klang-prisen". Det er gledelig å observere så mye positiv aktivitet blant Kristiansands korps. Blomdalen jentekorps fra Mandal gjorde en flott innsats i 3. divisjon for skolekorps.

Det var hele 55 korps med på Hjertnesfestivalen i år, og 1500 musikanter i sving hele dagen. Det var mye fin musikk å høre, og for mange korps er en slik konkurranse en viktig del av læringen. Alle korps får med seg utfyllende konstruktive tilbakemeldinger fra dommerne, som kan brukes til inspirasjon for videre arbeid. 

Resultatlisten ser du her

Publisert:
Vil du skrive for Lokalkulturen?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalkulturen, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Musikk
  2. Korps