VENNESLA: Vennesla kommune hedret tirsdag hele 45 ansatte for 25 og 40 års kommunal tjeneste. Aldri har så mange oppnådd disse to jubileene som i år.

Ordføreren takket

Ordføreren snakket om bjellesauer. Det er de som går foran og viser vei slik at vi andre kan følge etter. Larsen sa:

– Dere har brukt livene deres i kommunen, og blitt forbilder for andre. Folk ser opp til dere. Dere kunne valgt noe annet, men dere valgte å bruke livet på å gjøre Vennesla til en bedre kommune. Vi andre er glade for det. Takk!

Takk var ordet som oftest ble brukt under middagen for jubilantene og deres partnere på Vigeland Hovedgård. Martin Wikstøl sang til og med om takk i flere av sine sangnumre. Det ble servert sjøkreps til forrett, hjort til hovedrett og bær og krem til dessert.

Kommunedirektøren takket

Kommunedirektør Svein Skisland kaller hedersmiddagen for et av årets største høydepunkter. I en kommune med 1380 ansatte er det moro å kunne gjøre litt ekstra stas på de som har jobbet i mange år. Skisland illustrere innsatsen ved å sette den inn i en historisk sammenlignbar ramme:

– Til dere som begynte i 1982, vil jeg minne om ski-VM i Oslo. Dere begynte i Vennesla kommune det samme året Oddvar Brå brakk staven og en liter melk kostet tre kroner og 78 øre. Den gang var det ikke én datamaskin i hele kommunen, sa Skisland fortsatte:

– Til dere som begynte i 1997 vil jeg minne om at Dæhlie gjorde det godt i ski-VM i Trondheim det året, seksårsreformen ble innført og Jagland kom opp med det berømte tallet 36,9.

Skisland takket alle for å ha brukt store deler av yrkeslivene sine på å yte gode tjenester til innbyggerne i Vennesla.

40 år i kommunen: Ruth Paulsen og søstrene Ellen Lunden og Solveig Nordvold flankert av ordfører Nils Olav Larsen og kommunedirektør Svein Skisland. 40-årsjubilant Torhild Andersen var ikke til stede da bildet ble tatt. Foto: Odd Inge Rønning Uleberg

– 40 år tilsvarer 72000 arbeidstimer. Noen tror kommunen er grå og kjedelig, men hva er mer givende og spennende enn å bygge fellesskapet, yte tjenester og utvikle lokalsamfunnet. Vi får lov å bistå mennesker fra før de er født til de går ut av tida. Dere har betydd enormt mye for innbyggerne i Vennesla, Øvrebø og Hægeland. Takk for innsatsen – så langt, sa Skisland.

– Det tyder dessuten på et bra og fint arbeidsmiljø at så pass mange av dere blir i kommunen hele eller nesten hele yrkeslivet, la han til.

41 ble hedret for 25 års innsats. 35 var til stede under markeringen. Fire ble hedret for 40 års innsats og tre var til stede.