ÅSERAL: I helgen var det igjen klart for mye moro og aktiviteter for hele familien på Bortelid. På plakaten stod det blant annet drive-in kino, høstdans, auksjon og annen underholdning. Likevel er det nok shopping, mat og familie som er i fokus denne helgen.

Bruskassestabling med velegnet hjelpemiddel. Foto: Thomas Repstad

Vi i arrangørkomiteen er strålende fornøyd. Det ble rekord igjen med godt over 5000 besøkende i løpet av helgen. Markedet har hatt en jevn øking av besøkende hvert år og det tror jeg har mye å gjøre med at vi har en høy kvalitet på utstillerne. I år hadde vi over 350 løpemeter med salgsboder og utstillinger som tilbyr mye hjemmelagde produkter og kortreist mat som du ikke finner andre steder. På denne tiden nærmer det seg også julestria, så mange benytter nok muligheten på å sikre seg gaver litt utenom det vanlige.

Aktiviteter

Det var mye moro for de små på markedet i år. Det mest populære var nok hoppeslottene, bruskasseklatring og hesteridning, men aktiviteter som øksekast, fiskedam og andre lotteri var også populære innslag for de fleste. I år var det ungdommer fra Åseral skule som stod for aktivitetene og kiosksalg på området og drive-in kino. De sparer til tur med de Kvite bussene og ungdommene og de foresatte var godt fornøyd med helgen.

«Handlegata» i all sin prakt. Foto: Thomas Repstad

-Dette var gøy og vi har allerede begynt å tenke på ting vi kan finne på neste år for å lage enda mer moro, sier en smilende Kari Røynlid etter at aktivitetene er ryddet og pengeskrinene er telt opp på søndags ettermiddag. Hun var ansvarlig for Kvite busser-ungdommen denne søndagen.

En fornøyd vinner av øksekastingen, Olve Mathias Hagen. Foto: Thomas Repstad

Underholdning

Fredag var det drive-in kino som stod på programmet. Animasjonsfilmen Storkene fylte parkeringen til randen med ca 110 biler. Det var nok fri flyt av godteri og god stemning i de fleste bilene, til tross for litt tekniske problemer som førte til en noe forsinket start.

Etterpå var det den norske storfilmen Cave som rullet på lerretet. Vel halve parkeringen var fyllt med hyttefolk og tilreisende for en noe grøssende opplevelse. Lørdag kveld var det igjen klart for høstdans på Bortelid. Over 300 tok turen til det 250 kvadratmeter store konsertteltet utenfor varmestua i år. Utenfor var det god fyr i bålpanna og kvelden gikk stort sett uten dramatikk. Ånen Leland stilte igjen opp som lokal taxi på område slik at alle kunne komme seg vel til og fra festen.

4 Wheel Dryve stilte på Høstdansen med blant annet gitarist Erik Røysland og vokalist Andreas Ougland. Foto: Thomas Repstad

Det høyaktuelle bandet «4 Wheel Dryve» stod på scenen og underholdt hyttefolk og lokale tilreisende. «4 Wheel Dryve» har flere lokale bandmedlemmer og de satte stor pris på å igjen spille på Bortelid.

-I de tidligere årene til bandet spilte vi mye på varmestua og andre arrangement på Bortelid, så det var gøy å komme tilbake, sier en fornøyd gitarist Erik Røysland mens han pakker sammen utstyret etter konserten.

Torvald og Helene Stulien Lauen på scenen. Foto: Thomas Repstad

Søndag var det duket for familiekonsert med Torvald og Synnøve Stulien Lauen med familie. Familien Stulien Lauen begeistret mange med et variert innhold og det var nok minstemann Torvald på åtte år som fremførte upåklagelige Kaizers Orchestra -åter med en utrolig stemme som virkelig gav publikum en konsertopplevelse utenom det vanlige.

Utviklingsprosjekt

Bortelid er inne i et treårig utviklingsprosjekt med den spenstige tittelen «Bortelid – Fjellparadiset nær deg» Prosjektet har som mål å gjøre Bortelid enda mer attraktivt for hyttekjøpere og besøkende.

– Prosjektet er i startfasen, men vi ser allerede positive effekter av å jobbe målrettet med markedsføring, planarbeid og ikke minst å videreutvikle de positive arrangementene vi har på Bortelid, som Høstmarkedet, Triathlonløp og Hardhausen, sier Ruben Bortelid, styreleder i Bortelid Fjellpark og leder av styringsgruppen for utviklingsprosjektet.

Skyting på skiskytterarenaen. Foto: Thomas Repstad

Prosjekteier er Bortelid Utmarkslag og med på finansieringssiden er Åseral kommune, Vest Agder fylkeskommune, Fylkesmannen og Lindesnesfondet. Prosjektleder er Anstein Mykland som i høst har jobbet mye på Bortelid med blant annet den nye rulleskitraseen som står ferdig til våren.

Skrevet av Thomas Repstad, for Bortelid Høstmarked