Tvillingsøstrene Maren og Charlotte Wallevik Hansen på 19 år, rødhårede, utadvendte låtskrivere med vanvittig mye på hjertet. Vi har i grunnen likt å synge siden vi kunne snakke, og begynte å skrive låter da vi var 12 år, og sammen da vi var 13. Vi begynte under navnet The City, som ble endret til Oakland Rain sommeren 2014. Det nye navnet var inspirert av vårt opphold i USA, da vi gikk i 10. klasse.

Coveret av “Elephant Nation EP”. Foto: Arild Danielsen

Oppholdet preget oss som personer; vi ble en del av et nytt samfunn og et annet fellesskap. Den amerikanske kulturen står både i kontrast til, og er samtidig lik den norske. Dette er noe vi skriver mye om. Vi er opptatt av det som skjer rundt oss, både nasjonalt og internasjonalt. Som unge stemmer i en stor sammenheng, ser vi det som en viktig oppgave å ta opp temaer og problemstillinger som er aktuelle. Med samfunnsengasjerte tekster og melodier blandet av et sårbart og kraftig preg, er lydbildet vårt plantet innenfor sjangeren folkpop. Med en blanding av folk-pregede harmonier og røffe rytmer, ønsker vi å blande de to sjangrene til et særegent uttrykk. Interessen og inspirasjonen kommer fra samtidens aktuelle politikk og engasjement i et ungdommelig musikalsk pop-landskap, satt sammen med folk-sjangerens musikalske og lyriske oppblomstring på 60-tallet.

Som tvillinger har vi både like og ulike trekk. Sett bort fra det røde håret, fregner og grønne øyne, har vi like ambisjoner og tanker om hva slags artister vi ønsker å være. Vi har tro på ydmykhet og tanken om å se fremover. Maren får gjerne en ide til melodi først, og er den av oss som gjerne kommer på de sentrale setningene i refrenget. Charlotte jobber også melodisk, men mer med riff og instrumentale mellompartier. Hun er den av oss som kan lage en tekst før melodien er satt til. Men begge er like involvert i det tekstlige og melodiske. Vi har bare gjerne forskjellige utgangspunkter når vi jobber med en låt.

Det varierer også hvem som lager hva. Blandingen av den lyriske tanken og samfunnsengasjementet inspirert av Bob Dylan, samt essensen i melodien og det instrumentale, gjør at vi er opptatt av begge felt. Som søsken og kolleger krangler vi ikke. Men vi har mange kunstneriske diskusjoner. Det kan gå på ting som hva sangen handler om, hvilket preg vi ønsker å sette på den, eller at vi er uenige i sammensetning og ønsker to forskjellige melodier osv. Men grunnideene og tanken om uttrykket er stort sett alltid likt.

Her vises presseoppslagene som kom rundt EP- slippet. Foto: Privat

Vi har spilt en god del konserter lokalt, og noen andre steder i Norge. Noen av høydepunktene er da vi spilte på Pre: Larm 2015 på cafe Mono og Sørveiv showcase under by:Larm-uka i Oslo, og oppvarming for amerikanske Lissie. Releasekonserten var også definitivt et musikalsk høydepunkt! Generelt for bandet, har slippet av «Elephant Nation EP» vært en milepæl med tanke på presseoppslag og lokal oppmerksomhet. Nylig vant vi også kampen om å få spille på Skralfestivalen i sommer, og der gleder vi oss veldig til å stå på scenen.

Med oppslag i Fædrelandsvennen og dekning på NRK, har det vært kjempekult å slippe vår første EP. Med på plata er musikerne Morten Martens (produsent), Kjetil Grande (medarrangør) og Gunnar Sæter. Det har vært kjempegøy å jobbe sammen med så fantastisk dyktige musikere, og se hvordan prosessen fungerer for deres del.

Vi blir inspirert av veldig mye forskjellig musikk. Legender som Bob Dylan, Joni Mitchell, Eric Clapton og The Beatles, blandet med nåtidens artister med alt fra Ben Howard, Bon Iver, The Lumineers, Of Monsters and Men og Gabrieller Aplin til Frøder, AURORA, Amber Run, Ed Sheeran, Lorde og The 1975. Vi lytter til alle mulige sjangrer, både av interesse, men også for å få nye ideer og tanker til egen musikk.