Kristiansand Skolemusikkorps er en vital 90-åring. Korpset teller nå 33 medlemmer, inkludert årets 11 nye aspiranter. Medlemmene er en blanding av gutter og jenter fra 8 til 19 år som dirigent Daniel Sørensen har det musikalske ansvaret for. Korpset øver ukentlig på Tordenskjoldsgate skole, men rekrutterer også sine medlemmer fra Hellemyr skole, og fra Lovisenlund skole på Lund. En aktiv og engasjert foreldregruppe følger musikantene både på øvelser og turer, og nye vennskap skapes i alle aldersgrupper.

I 2014 var korpset på langtur sammen med Vågsbygd skolemusikkorps til Edinburgh i Skottland. Korpsene gjennomførte et eget musikalsk program, men fikk også med seg Edinburgh Millitary Tattoo fra tilskuertribunen. I 2015 var de samme korpsene på tur igjen, denne gang til Oslo.

, i Hans Majestets Kongens gardes leir på Huseby, og gikk oppmarsj i selve Oslo.

2016 blir også et begivenhetsrikt år for korpset. Jubileumssesongen startet med CD-innspilling i februar, og i tillegg fornyer korpset seg med helt nye uniformer. Både CD og uniform skal være klare til konserten i Kilden 2. april, så dette blir en merkedag i korpsets lange historie.

For å toppe jubileumssesongen reiser korpset på tur til Calella i Spania i slutten av juni. 22 musikanter og aspiranter reiser sammen med dirigent for å delta på musikkfestival i den spanske kystbyen, og 22 familiemedlemmer får være med. Fem dager på tur, med spilling, mye gøy på fritiden, og tur til Barcelona er blant tingene som står på programmet.

Men før det er det først jubileumsfest i flerbrukshuset på Hellemyr for korpsets medlemmer og familier, fredag 1. april. Jubileumskonserten i Kilden lørdag 2. april blir nok et av årets store høydepunkter, og korpset håper at mange finner veien til Kilden denne kvelden for å dele begivenheten med dem. Det blir en festkonsert med et musikalsk program som spenner fra tradisjonell korpsmusikk til et vidt spekter av populærmusikk. Korpset har fått med seg Elaine Lesley som solist denne kvelden.