Drillinstruktør med stor D

Cesilie E. Mykland (49) ble lørdag hedret for sin utrettelige innsats for hundrevis av drillpiker.

Publisert: Publisert:

Cesilie E. Mykland startet som drillpike i Slettheia skolemusikkorps for 40 år siden. Foto: Svein Åge Johanson

Brukergenerert innhold

  • Karianne Pedersen
    Vågsbygd Skolemusikkorps
Denne artikkelen er over ett år gammel

KRISTIANSAND: I vår mottok Cesilie E. Mykland hedersbevisning for lang og tro tjeneste i Det Kongelige selskap for Norges vel. Det er en påskjønnelse til særlig fortjente arbeidstakere med minst 30 års ansettelse hos samme arbeidsgiver. Cesilie fikk 35 år godkjent.

Det er denne høsten 40 år siden hun selv startet som drillpike i Slettheia skolemusikkorps. Da hun var 15 år, overtok hun ansvaret for instruksjonen i drilltroppen, og har siden den gangen tatt imot og instruert flere hundre drillpiker.

I 1988 slo Slettheia skolemusikk og Vågsbygd skolemusikkorps (VSMK) seg sammen. Drilltroppen, med Cesilie i spissen, ble med på lasset. VSMK er i dag et velfungerende korps med mange medlemmer, mye takket være Cesilie. Hun har i 35 år tatt imot nye drillpiker fra ulike bydeler og kommuner. Hun har vært og er instruktør, reservemor, motivator og støttespiller. Ikke bare for jentene hennes, men også for musikantene og styret.

Foto: Vågsbygd Skolemusikkorps

Hun bidrar til kontinuitet i styret, er nyskapende, positiv og har et smittende godt humør, men kan også være tydelig og bestemmende når det kreves. Lørdag 12. oktober var familien hennes, æresmedlemmer, tidligere dirigenter, korpsfamilien og venner, samlet til fest. Det ble en uforglemmelige kveld med god mat, latter og tårer, gode ord, sang, drill og korpsmusikk. Det er heller ingen ordentlig korpsfest i VSMK uten "Funny Bunny". Gjett hvem som vant!

Les også:

Fikk medalje for 40 år som drillpike

Publisert:
Vil du skrive for Lokalkulturen?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalkulturen, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Korps
  2. Vågsbygd
  3. Slettheia