Kulturopplevelser i Kristiansand

Hva skal til for at talent skal vokse? Glede, disiplin og engasjement driver meg fremover som utøvende kunstner, men jeg tror at en av de viktigste faktorene for utvikling av talent er støttespillere.

Publisert:

Bamsekonsert i Kulturhuset i Vennesla 31.oktober 15. Foto: Tove Linda Høgstøl

Brukergenerert innhold

  • Trine Bariås-Kvitstein
Denne artikkelen er over fire år gammel

“Hos Naboen” 29. oktober. Foto: S. Bariås

Jeg sitter på Kjevik på vei hjem til Oslo. I helga har jeg vært i Kristiansand og spilt to konserter. Lørdag var jeg i Kulturhuset i Vennesla og spilte “Bamsekonsert” for to hundre barn og bamser. Ikke bare var det veldig koselig å spille konsert der, men også gøy å se mer av Vennesla. Jeg ble varmt anbefalt og ta turen når det nærmer seg jul for “da æ det så koselig her!!”

Torsdag utfordret jeg meg selv, og gjorde en musikalkonsert på “Hos Naboen”. Det ble en kjempeflott kveld hvor jeg fikk synge noen av de sangene jeg har jobbet med kontinuerlig de siste fem-ti årene. Jeg samarbeidet også med min gode venn Marit Birkedal Aas som er pianist. Vi spilte blant annet “The Wizard and I” fra Wicked og “Astonishing” fra Little Women. Det er så gøy å se at sangene hele tiden får en ny betydning for meg og at jeg har lært noe siden jeg sist sang dem. Begge disse sangene handler om å våge å tro på at man har noe bra og å aldri gi opp, men fortsette mot målet sitt om å bli “Astonishing” eller “Strålende”. Som kristiansander er dette utfordrende, men en utfordring som er viktig å ta.

Hva skal til for at talent skal vokse? Glede, disiplin og engasjement driver meg som sanger og skuespiller, men jeg tror at en av de viktigste faktorene for utvikling av talent er støttespillere. For meg har dette vært blant annet lærere og ikke minst familie og venner som alltid stiller opp og følger med. De har alle gitt meg sjanser og oppmuntret meg til å fortsette å utvikle meg. Jeg føler meg så utrolig heldig! Og er det ikke rart hvordan noe som skjedde for fem år siden har ledet deg til der du er idag? Det syns jeg! Kristiansand er noe helt spesielt! Så mange hyggelige og åpne folk som heier deg frem til målet. Tusen takk!

Jeg fikk også sett Ole Geir Feste i “De skinnende hvite seil” i Intimsalen på Kilden i helga. Du hvor heldige vi er som har en kunstner i byen som lærer opp oss unge (og litt eldre unge) i vår kulturhistorie. Og så gjorde denne forestillinga meg glad i Kristiansand på nytt. Alt fra byorginalene til stamstedene som vi alle er så glad i, fikk liv i denne forestillinga.

Om en uke skal jeg til London og jobbe videre med forestillingen jeg var med og skrev i april: “I.F. the musical”. Vi skal spille Off-West End på Waterloo East 12.-14.november. Kjempespennende er det!

Sees snart, Kristiansand- du æ go’ du!

Trine Bariås (25) er musikalartist og kommer fra Kristiansand. Hun er utdannet fra Bårdar Akademiet i Oslo og Guildford School of Acting utenfor London. Hun synger, danser og er skuespiller og skriver også egne låter. For tiden bor hun i Oslo, men gjør prosjekter både i inn- og utland. Hun har vært med i bl.a “Kaptein Sabeltann og jakten på den magiske diamant” i Kjuttavika i Dyreparken og “Pandora” på Union Theatre i London.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalkulturen?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalkulturen, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Blogg
  2. Trine Bariås-Kvitstein