Arendal-bosatte Kjell Moan (58) har skrevet dette innlegget. Arendal-bosatte Kjell Moan (58) har skrevet dette innlegget. Foto: Privat

Skittkasting på fellesdassen

Hva konverserer man om med buksa nede på anklene?

I helga skal vi på hytta. Det er lenge siden sist. Må jo være over fem koronamåneder siden, og jeg gleder meg veldig. Alt er så innmari busy med unger som er med på håndball og fotball, arbeidshelger, bursdager og alt mulig.

Men nå altså. Endelig. Hyttetur.

Hytta vår er ikke så stor. Og den er enkel med innlagt strøm fra solceller og utlagt vann. Det med strøm skjønner jeg ikke bæret av, så det tar svoger Rune seg av. Han er gull. Mr. Handyman.

Foto: Privat

Men vann henter jeg selv. Og ved. Og tar meg ellers av alt som er av vedlikehold og snekring. Min bedre 3/4-del Regina tar seg av alt inne, og vi andre sjauer ute.

Ikke virker telefonen der heller. Det kan hende du får én strek hvis den står akkurat der, i det vinduet. Men som regel ikke. Og vi bytter ikke akkurat klær hver dag heller. TV har vi, selvsagt. Det er det mesteparten av strømmen går til. Men mest av alt er det turer og bål, brettspill, Yatzy, det gode gamle hockey-spillet, bøker og fyr på peisen som gjelder.

Foto: Privat

Og så er det utedass der. I boden har vi en snurredass. Og der er det kaldt. Ikke noe vits i å legge gamle Fantomet og dårlige vitsebøker der, for ingen orker å sitte der likevel. Det er nesten så det er behagelig å sette seg på et varmt dosete umiddelbart etter forrige mann.

Nesten.

For det er i utgangspunktet temmelig ekle greier. Det er som om du har nærkontakt med rumpa til vedkommende. Altfor nær kontakt. Heldigvis er det en slik snurredass, så det er ikke noe pes å tømme den. Det gjør jeg greit sånn rundt hvert tre år, og da er det blitt til jord alt sammen. Med mindre tankeløse damer har puttet sanitærbind oppi der. Og det finner jeg alltid.

Utedassen er egentlig helt ok, og heldigvis er det ikke en sånn gammeldags utedass med flere seter. Tenk at de i gamle dager satt side ved side og gjorde fra seg. Spør du meg er slik aktivitet veldig intim privat alenetid og lite å dele med andre. Jeg har ingen trang til å forholde meg til naboens ... aktivitet i så måte.

Og hva snakket de om der de satt? Hva konverserer man om med buksa nede på anklene? Sammenligner man teknikker? Og hva skjer hvis de begynner å krangle? Skittkasting?

Men en viss sjarm har det jo likevel. Utedass med ett høl, altså. For da er vi på hytta. Fritid, ferie. Total avslapping. Familietid.

Inkludert utedassen.

Les flere innlegg av Kjell Moan her