Munter kvintett: Junior Lea Aurora Dovland (f.v.), aspirant Lone Eikeland, aspirant Hedda Segrov Mortensen, aspirant Gabriel Moseid-Vikse og aspirant Nanna Tangstad Gladheim. Munter kvintett: Junior Lea Aurora Dovland (f.v.), aspirant Lone Eikeland, aspirant Hedda Segrov Mortensen, aspirant Gabriel Moseid-Vikse og aspirant Nanna Tangstad Gladheim. Foto: Anne Ljosland

Spente 17. mai-musikanter

Nasjonaldagen nærmer seg med stormskritt, og stemningen er til å ta og føle på blant musikantene i Kristiansand og Grim Skolemusikkorps.

KRISTIANSAND: Huskelista er lang og det er mye å lære: Begynne å marsjere på riktig bein, pendle med armen, stoppe når vi skal ... puh, hvordan kommer dette til å gå? 

For noen er dette første 17. mai i korps. Da skal man kjenne det litt i magen, med spenning og kribling.

Kristiansand og Grim Skolemusikkorps har i løpet av det siste året klart å rekruttere nærmere 20 aspiranter fra skolene i nærmiljøet. Det er vi utrolig stolt av i disse koronatider. 

Rekrutteringsrunder i august, desember januar og nå i mai har gitt resultater. Nøkkelen tror vi er å være synlig og å framsnakke korpset.

Godt samarbeid med alle skolene er også en viktig brikke her. Takk til rektorer og lærere som heier oss fram!

Dagen for korpset vårt begynner tidlig nasjonaldagen og varer til utpå formiddagen. Selv om det blir en spesiell feiring også i år, gleder vi oss veldig til å gå ut i flokk, lage god 17. mai-stemming, og vise hva vi er best på.