Christer Torjussen (50) har skrevet denne teksten, som først ble publisert på hans Facebook-side. Christer Torjussen (50) har skrevet denne teksten, som først ble publisert på hans Facebook-side. Foto: Privat

En forsmak på livets høst

Når jeg ikke har barna, ser jeg at hverdagen under pandemien med totalbrems på jobbfronten er en slags øvelse.

GJESTEBLOGG: En smak av hva som kommer, en forberedelse på tilværelsen som pensjonist:

1. Våkne altfor tidlig helt uten grunn, forsøke å sove videre. Feile.

2. Lage kaffe, glemme å sette koppen under kaffemaskin (igjen). Banne og sverte, lure på om jeg er i ferd med å utvikle Alzheimer.

3. Vaske og rydde, lure på hvorfor kjøleskapet piper. Trykke frenetisk på displayet til det slutter å pipe. Kjefte på hvitevare.

4. Undres over hvorfor nettet går så tregt, ringe Altibox. Være nummer 3457 i køen. Gi opp. Gå tur i stedet, fordi jeg ikke orker å trene da jeg gjorde det i går. Ha på refleks. Fokusere på å ikke tryne.

5. Krangle med Sonos-appen mens jeg lager noe asiatisk jeg har sett på YouTube. Slå fast at det ikke ble så vellykket.

6. Spise ikke vellykket asiatisk i sofaen (med pledd) mens jeg ser nyheter, ta meg selv i å si ting som «nå må dem faen se til å få rullet ut denne vaksinen snart da!» til tv-skjermen.

7. Sette på Netflix, bruke resten av kvelden på å finne noe å se på. Feile. Gå og legge meg, begynne på nytt igjen i morgen.

Nå mangler det bare at jeg melder meg inn i en bridgeklubb på nett. Vil også legge til at jeg kjøpte skohorn i dag. Det er ikke så rock ’n’ roll det heller. Men når den tid kommer at jeg pensjoneres, skal jeg i det minste vite hva jeg går til.

Les også av Christer Torjussen:

«Kjære verden, kan du snart bli frisk igjen?»

– Hun påsto at hun har filmet oss mens vi har sex

«Kunsten å bo alene»

– Hvorfor SKAL unger så mye hele tiden?