KRISTIANSAND: Konsertene er åpne for alle, men spesielt invitert er mennesker med ulike former for nedsatt syn. Wolfgang Plagge som spiller førstkommende søndag har stor erfaring med å samarbeide med synshemmede. Blant annet har han i unge år samarbeidet mye med Erlng Stordahl, kjent for folk flest som en av de to blinde i duoen Stordahl og Engedal, og også for å stå bak Ridderrennet og etableringen av Beitostølen Helsesportsenter.

Wolfgang Plagge er ikke bare en fremragende pianist og komponist, han er også en storartet formidler. I løpet av konserten vil han invitere de seende blant publikum til å ta på seg bind for øynene og slik legge til rette for en annerledes konsertopplevelse.

Pianist og organist Ulf Nilsen gjester Domkirken søndag 12. mars. Foto: Privat
Georg Reiss spiller i Domkirken sammen med Ulf Nilsen søndag 12. mars. Foto: Privat

Søndag 12. mars kommer den blinde klaver- og orgelvirtuosen Ulf Nilsen sammen med klarinettisten Georg Reiss til Domkirken. De har blant annet gitt ut CD-en «Two of a Kind», som også har vært en stor suksess når de har turnert rundt i landet med dette programmet. De er grenseoverskridende musikere som kombinerer ulike stilarter og ulike instrumentkombinasjoner. Begge er dessuten kjent for å leke seg med improvisasjoner på et svært høyt musikalsk nivå.

Det siste arrangementet i denne serien er forestillingen «Mitt Narnia», som gjester Domkirken søndag 23. april. To blinde barn, Hege og Kurt Ove, var blant de mange som gledet seg over fortellingen om Narnia på lyd. Helga Samset har regi på denne forestillingen. Hege Eidseter, Kurt Ove Mæland og Frank Tangen er utøvere.

Hele konsertserien er i regi av Kristent arbeid blant blinde og synshemmede.

Helga Samset har regi på forestillingen «Mitt Narnia», som kommer til Domkirken i april. Foto: Fotograf er Ellen Lande Gossner.