Amy Winehouse var den sjenerte, britiske tenåringsjenta som imponerte plateselskapene med en særegen jazzstemme og ærlige tekster.

Hun vokste til å bli en megastjerne, med et umiskjennelige image: stort, sort oppsatt hår og øyesminke formet som vinger. En dronning av pop, soul og jazz.

Samarbeidet med verdenskjente produsenter førte henne inn på hitlistene over hele verden. I 2008 sanket hun pris etter pris under Grammy-utdelingen.

Amys liv i endte i tragedie, og den fantastiske musikken ble litt glemt i tabloide presseoppslag fra jagende paparazzier.

Den engelske artisten Amy Winehouse (14. september 1983-23. juli 2011) avbildet i 2007. Foto: Matt Dunham/AP

På «An evening of Amy» i Kilden lørdag 4. september henter KRS Soul Stew fram Amys musikalske godbiter og hyller denne unike artisten.

Nimannsbandet fra Kristiansand har de siste årene fartet landsdelen rundt med autentisk 60-talls soul. Solister denne kvelden er Klara Høeg, Heidi Solheim og Synnøve Stulien Lauen

– Jeg elsker den dirrende nerven i musikken til Amy Winehouse. Mamma hørte mye på henne da jeg var liten, og allerede da ble jeg berørt av ektheten i de fantastiske låtene. Hennes kjærlighet til jazzen blir formidlet på en måte som både forholder seg til tradisjonen og fornyer den, da tenker jeg spesielt på hennes særegne sound, sier Klara Høeg, KRS Soul Stews faste vokalist. Hun legger til:

– Låtene har fengende melodier, med en slags mørk understrøm som kanskje appellerer ekstra sterkt med tanke på hennes tragiske skjebne. Amy Winehouse levde musikken sin, derfor ble det så genuint og traff så veldig hver gang hun sang og opptrådte.