Det fine været sørget for en flott ramme rundt Skolekorpsenes dag sist lørdag. Det fine været sørget for en flott ramme rundt Skolekorpsenes dag sist lørdag. Foto: Privat

Skolekorpsenes dag i Kristiansand

Lørdag 6. juni ble Skolekorpsenes dag arrangert med seks av byens skolekorps.

Dagen startet med seminar på Grim skole. Musikantene ble delt i tre grupper, fordelt etter hvor lenge de har spilt i korps. De yngste musikantene som har vært med i ett år spilte i aspirantkorpset. De som har vært med i to år spilte i juniorkorpset, og musikantene som har spilt i tre år og mer spilte i hovedkorpset.

Musikkstudenter fra UiA var instruktører for gruppene. Vanligvis spiller musikantene etter noter, men denne dagen skulle de øve på gehørspill. Gehørspill vil si å lytte, og så spille det man hører.

Foto: Privat

Etter tre økter med øvelser, og en god lunchpause med pizza, marsjerte korpsene til byen og Torvet for siste del av arrangementet. Alle gruppene framførte gehørspill som de hadde øvd på tidligere på dagen. Musikantene fikk 12-øres, og arrangementet ble avsluttet.

Foto: Privat

Musikanter som har vært med i korpset i ti år ble hedret med medalje. For å få ti år i korpset må man begynne i 8-9-årsalderen, og være med til man er 18-19 år. Denne gang var det sju nye jubilanter, hvorav seks var til stede på bildet under.

Foto: Privat

Jubilantene var Oddernes skolemusikkorps: Veslemøy Mørkestøl, Grim skolemusikkorps: Sveinung Gloppen og Stian Johansen, Vågsbygd skolemusikkorps, drilltroppen: Minda Helene Klausen, Trine Øyen Svendsen og Thea Kristine Kimestad, Kristiansand skolemusikkorps: Martin Egerdahl (ikke til stede da bildet ble tatt).