ÅSERAL: I strålende høstvær var det sist helg igjen duket for mye moro for hele familien. Drive-in kino, tivoli, hesteridning, trylleshow, høst-dans, gudstjeneste og bakkeløp sto på programmet. I tillegg til shopping og masse god mat.

Foto: Thomas Repstad

– Vi er svært fornøyd med markedshelga. Vi har hatt over 6000 besøkende til sammen på alle arrangementene, sier markedssjef Thomas Repstad.

Foto: Thomas Repstad

Aktiviteter og underholdning

Det var tivoli med hoppeslott, strikkhopp på trampoline, to karuseller og boder. Fra travparken kom Linn Eli med en fjording og to ponnier. Det var stas for både små og store barn og få komme bort å klappe og ri på hestene. Det var skyting, bruskassestabling, sumobryting drakter, elektrisk bil og akebakke! Vi hadde god hjelp av åtte frivillige ungdommer både lørdag og søndag.

Foto: Thomas Repstad

Fredagen startet med drive-in kino og kiosk på parkeringsplassen ved skisenteret. Klokken 19.00 satt de minste klar i bilene og ventet spent på at Askeladden – i dovregubbens hall skulle vises på lerret. Ungdomsfilmen IT startet klokka 21.00 og var nok noe skumlere enn Askeladden. Til sammen på begge filmene var det ca. 150 biler som møtte opp.

Lørdag åpnet markedet klokken 11.00 og 70-80 utstillere hadde rigget opp stand. Det var salg av alt som kan tenkes, håndarbeid, mat, kaker, klær, utstoppa dyr, møbler blant annet. Det var mye hjemmelaget kvalitetsprodukter fra lokale og tilreisende tilbydere. Alt var tilrettelagt for å gjøre en god handel, og å spise god mat.

Foto: Thomas Repstad

Om kvelden var det i overkant av 300 feststemte mennesker som tok turen til årets høstdans. Det var live musikk fra Justin-Case, og det ble både dans og allsang da de satte i gang.

Foto: Thomas Repstad

Søndag var det den store familiedagen på markedet. Samtidig som utstillerne var på plass, var det duket for gudstjeneste, trylleshow og bakkeløp. Det var fullt telt og god stemning med live musikk på gudstjenesten søndags morgen. Etterpå var det klart for det populære trylleshowet til Jan Øyvind Larsen, og også her var det fullt telt og latteren og jubelen satt løst. Mot slutten av dagen ble Bortelid Bragden delt ut og det var tid for bakkeløp i familiebakken. Av både store og små være det 130 påmeldte til løpet. Det var en distanse for barn, ungdom og voksne. Tilskuere satt og koste seg i strålende sol både utenfor skisenteret og oppe i skibakken.

Utviklingsprosjektet

Høstmarkedet er en del av Utmarkslagets videreutvikling av utviklingsprosjektet «Bortelid – fjellparadiset nær deg». Leder for prosjektet Anstein Mykland er svært fornøyd med at det også i år ble ny besøksrekord.

– Vi ser at nye og flere aktivitetstilbud tiltrekker flere folk. Utmarkslaget som arrangør har gjort en kjempejobb med å stelle i stand årets marked. Det er få personer som sammen har gjort klart til å ta imot så mange mennesker. De har laget konkurranser og aktiviteter og lagt til rette for arrangementer for små og store. De hadde til og med laget en akebakke med snø. De fortjener masse skryt!

Foto: Thomas Repstad

I tillegg nevner Anstein at alle former for aktiviteter er med på å skape bra oppslutning om Bortelid. Torsdag 5. oktober var det 20 stk. som møtte opp da det ble det arrangert skattejakt rundt på Berget med poster som skulle finnes og bålkos med pølsegrilling. Et kjempebra tiltak for Bortelid.

Foto: Thomas Repstad

Han har i løpet av helgen truffet mange nye gjester på Bortelid som har vært interessert i å kjøpe hytte eller leilighet der oppe.

– Det har vært kjempegøy å få vise frem Bortelid i nydelige omgivelser, med fint vær og mye aktivitet! Det beviser at Bortelid er en populær plass og har et enormt potensial for videreutvikling.

Foto: Thomas Repstad

Les også:

Vant nytt motbakkeløp på Bortelid