Nina Risnes Olsen fra Kvinesdal og Borgny Risnes fra Flekkefjord går de 500 meterne som utgjorde helgas NM i gåstrikk i Kvinesdal. Nina Risnes Olsen fra Kvinesdal og Borgny Risnes fra Flekkefjord går de 500 meterne som utgjorde helgas NM i gåstrikk i Kvinesdal. Foto: Privat

Suksess for NM i gåstrikk i Kvinesdal

Helgas arrangement ga virkelig mersmak!

KVINESDAL: Denne helga var vi et av over 30 steder fra sør til nord som arrangerte NM i gåstrikk, og vi vil betegne det hele som en suksess. A KNIT STORY, i samarbeid med Stine Sofie-stiftelsen, arrangerte dette for første gang i distriktet. I årets NM var det rundt 500 personer som deltok på landsbasis.

20 glade og strikkelystne damer var påmeldt til et gøyalt norgesmesterskap som kostet 200 kroner per person, hvorav ti prosent gikk til Stine Sofie-stiftelsen. Den 500 meter løypa gikk over Nesbrua, en runde i Kvinaparken og tilbake over brua igjen, med strikketøyet i hendene. Dette måtte deltakerne gjøre unna på ti minutter.

Ordfører i Kvinesdal, Per Sverre Kvinlaug, erklærer her helgas NM i gåstrikk for åpnet. Foto: Privat

Damer fra Rogaland, Flekkefjord, Åseral og Kvinesdal deltok. Den som hadde flest riller og masker på de 15 maskene som skulle strikkes vant førstepremien. Den tilfalt Astrid Marie Engeli fra Åseral. Ordfører Per Sverre Kvinlaug overrakte 1500 kroner fra Kvinesdal kommune til stiftelsen, noe som ble mottatt med applaus.

40-50 personer møtte fram på torget i Liknes lørdag. Foto: Privat

Det ble også trukket ut tre øvrige premiemottakere samt noen mindre gevinster blant deltakerne i Kvinesdal. De tre beste gikk videre for å kjempe om NM-tittelen. Oslo-juryen fintelte riller og masker og i år ble det ikke noen pallplasser til Sørlandet.

Astrid Marie Engeli fra Åseral vant delfinalen og dermed førstepremien i Kvinesdal. Foto: Privat
Andreplass til Solveig Stokkeland fra Kvinesdal. Foto: Privat
Tredjeplass til May Britt Helle fra Kvinesdal. Foto: Privat
Lise Ravnevand (t.v.) fra Kristiansand og Marit Grøtteland fra Kvinesdal, som er med i teamet til A KNIT STORY, var storfornøyd etter helgas NM. Foto: Privat