Forfatteren Åse Gulbrandsen (57) fra Mandal har skrevet denne teksten. Hun bor i dette huset i Danmark sammen med sin mann. Forfatteren Åse Gulbrandsen (57) fra Mandal har skrevet denne teksten. Hun bor i dette huset i Danmark sammen med sin mann. Foto: Åse Gulbrandsen

Et lite hus i en stor skog

Vi har alt hva vi behøver. Mer behøver vi ikke.

Huset vårt er 63 kvadratmeter. Det er alltid ryddig og oversiktlig. Fordi vi eier få ting. Å eie få ting gir god oversikt og indre ro. Alt hva vi eier har en funksjon, enten nytte eller glede. Har tingen ingen nytteverdi, eller gir den ingen glede, så har vi den ikke.

Vi slipper materiell støy, fordi vi har plass til kun det nødvendigste. Vi lever med lite, men ikke for lite. Vi har alt hva vi behøver. Mer behøver vi ikke.

Ting tar energi. Å kjøpe ting skaper kortvarig glede. Etter gleden kommer tomheten og savnet etter enda flere ting, som kan fylle en enda større tomhet. Det blir aldri nok. Vi feilplasserer behovet for å høre til, ved å eie ting.

Jakten etter ting stjeler så mye av vår levetid. Og fyller så mye i vårt liv. Færre ting gir ro, oversikt, større plass til glede, og mindre stress over å jakte etter mer. Færre ting gir frihet, tid til det man ønsker å ha tid til, og rom for ideer og klare tanker. Færre ting kan gi deg tiden tilbake. Bare prøv!

Les mer om og av Åse Gulbrandsen her

Åse Gulbrandsen. Foto: Privat