Ettersom koronapandemien spolerte fjorårets utdeling, fikk Müller prisen først i dag, søndag 18. desember.

Prisen består av Nils Bellands litografi «Skogskatedral. Kveld II.», samt en gavesjekk på 10.000 kroner og ble overrakt av ordfører Robert Cornels Nordli under «Syng jula inn» i Barbu kirke. Leif Rino Müller er eydehavnsgutt og fikk prisen for sitt mangeårige engasjement i Arendals kulturliv. Han har vært organist i Barbu kirke siden 2015. Der har han blant mange andre gjøremål ansvar for konsertrekken «En time med…», hvor han inviterer kjente og dyktige musikere til å spille sammen med seg.

Allsidig

Han har spilt orgel siden han var fem år og har vært en kjent skikkelse i det lokale musikkmiljøet i over 30 år. Mest kjent er han kanskje som musikalsk leder i Arendal Musikkteater siden starten i 2012. Hvert år siden, også under koronatiden, har de satt opp store, kjente og krevende musikaler med stor suksess.

Leif Rino er også en aktiv frilansmusiker og spiller i mange konstellasjoner i ulike musikksjangre. Et av de siste prosjektene er coverbandet «Missing a Blonde», som skal spille på Canal Street til sommeren. Han spiller også fast i Granerevyen og har spilt med countrybandet ClutterBillies. Ikke minst er han musikalsk leder for boybandet Haraldsguttene!

Han har også vært orkesterleder og musikalsk leder i blant annet Arendal Gospelkor og Happiness Choir Project og bidratt på flere plateinnspillinger. Det er kanskje mindre kjent at han var initiativtaker til Arendal El-Innebandy (bandy med spesiallagde rullestoler) i 2010. Han har lagt ned en stor innsats som leder, trener og dommer i mange år og bidrar fortsatt som speaker og sekretariatsleder under turneringer.

Så må vi ikke glemme å nevne at han er innbitt Liverpool-supporter, med sesongbillett på hjemmekampene.

Ros fra soknepresten

Sokneprest i Barbu, Rannveig Aas Olsbu, sier følgende om Müller:

– Han har en helt sjelden evne til å spille sammen med amatører av alle slag. Enten det er barn, ungdom, skoleklasser m.m. Han tilpasser seg og får de med seg på en måte som får dem til å skinne.

– Han er et unikum, for eksempel i løpet av en begravelse, en institusjonsandakt eller gudstjeneste, til der og da å ha et sluttspill som passer perfekt til noe av det som har vært tema, uten at det har vært avtalt på forhånd. Han sier bare: «Du skjønner, jeg følger med». Det er noe jeg setter stor pris på. Han er god på samspill, hever salmesangen i gudstjenesten og gjør det lett for en forsamling å delta. Han er rett og slett en superdyktig organist og musiker.

– Leif Rino Müller en rett og slett en superdyktig organist og musiker, lyder attesten fra sokneprest i Barbu, Rannveig Aas Olsbu. Foto: Mona Hauglid